Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

RNR Hall Of Fame: elsőre bekerült a Journey, a Pearl Jam és a Yes is

Joan Baez, az Electric Light Orchestra, a Journey, a Pearl Jam, Tupac Shakur és a Yes lettek a Rock And Roll Hall Of Fame 2017-es beiktatottjai. Az ünnepélyes gálát áprilisban tartják New Yorkban.

1221journey

A várakozásoknak megfelelően bekerült a Rock And Roll Hall Of Fame-be a Journey és Pearl Jam, de elismerte a zsűri és a közönség a Yest és az Electric Light Orchestrát is. Rajtuk kívül Joan Baezt és Tupac Shakurt iktatják még be a dicsőségcsarnokba jövő tavasszal, Nile Rodgers pedig különdíjban részesül.

„Igazság szerint valahol már eddig is úgy éreztem, hogy bent vagyunk a rajongók és az eladott lemezeink száma miatt”, kommentálta az elismerést a Rolling Stone-nak Neal Schon, a Journey gitárosa. „Nem számítottam összességében semmire, mert megtanultam így élni. Ha valamire nem számítasz, mégis bekövetkezik, az jó hír. Mindnyájan megtisztelőnek érezzük ezt az elismerést.” A bandával kapcsolatban persze az a legnagyobb kérdés, hogy vajon fellép-e velük a gálán Steve Perry énekes, hiszen az ítészek kizárólag a banda legklasszikusabb felállását, azaz Perryt, Schont, Ross Valory basszert, Jonathan Cain billentyűst és Steve Smith dobost, illetve a korai idők hangzásvilága szempontjából kiemelten fontos szerepet játszó Gregg Rolie billentyűst kívánják látni a beiktatottak sorában. Vagyis példának okáért sem az első négy lemezt felütő Aynsley Dunbar dobost, sem a lassan tíz éve a banda élén álló Arnel Pineda énekest nem jelölték. „Remélem, ott lesz velünk Steve is, de nem lepne meg, ha nem jönne össze”, mondta Neal. „Mindkét változattal ki tudok egyezni. Meg fogom keresni őt, ahogy eddig is sokszor megtettem már. Arnel pedig nagyon nyitott ebben a kérdésben. Mindig azt mondja: ha Steve bármikor is felbukkanna, hogy bármit is csináljon velünk, boldogan félreáll, és engedi énekelni.” Maga Perry egyelőre semmit sem mondott a gáláról, de egy szűkszavú közleményben köszönetét fejezte ki a beiktatásért.

A Yesből Jon Anderson énekes mellett két dobos, Bill Bruford és Alan White, két billentyűs, Tony Kaye és Rick Wakeman, két gitáros, Steve Howe és Trevor Rabin, illetve a tavaly elhunyt basszer-főnök, Chris Squire kerül majd be a dicsőségcsarnokba. A Pearl Jamből Eddie Vedder énekes, Stone Gossard és Mike McCready gitárosok, illetve Jeff Ament basszer nyilvánvalóan adja magát, a dobosok közül azonban csak a Ten lemezen hallható Dave Krusen, illetve a jelenlegi ütős, Matt Cameron lesz beiktatott.

 

Hozzászólások 

 
#3 Levike 2016-12-22 11:40
Perrynek már nem menne szerintem.
Idézet
 
 
#2 BB 2016-12-22 00:15
Idézet - frontiers:
És vajon előadják a Separate Ways-t? :D

Az óriási lenne! Épp azt hallgatom amúgy :)
Idézet
 
 
+5 #1 frontiers 2016-12-21 11:22
És vajon előadják a Separate Ways-t? :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.