Shock!

május 17.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ritmusszekció nélkül a Coheed And Cambria

Kilépett a Coheed And Cambriából Chris Pennie dobos, így az amerikai progresszív rockerek jelenleg stabil ritmusszekció nélkül dolgoznak, hiszen nyáron megváltak basszusgitárosuktól, Michael Toddtól is, akit nemrég fegyveres rablásért vittek be a rendőrök egy koncert után.

Pennie 2007-ben került a bandába Josh Eppard helyére, és az ő játéka hallható a csapat legutóbbi stúdiólemezén, a Year Of The Black Rainbow-n is. A dobos döntésének oka kreatív differencia volt: elsősorban a Metal Blade istállójában dolgozó Return To Earth nevű metal bandájára szeretne koncentrálni a jövőben, illetve zenei produkciós cége, a Fight Mannequins ügyeit egyengetné inkább. Emellett két jövőre megjelenő lemezen is producerként dolgozik. „Nagyon hálás vagyok azokért az évekért, amíg megoszthattam a színpadot a srácokkal, és a fantasztikus, támogató rajongóknak is köszönetet szeretnék mondani", áll Pennie közleményében. „De több olyan roppant izgalmas projekten is dolgozom, amik 100 százalékos elkötelezettséget és figyelmet kívánnak meg tőlem. Úgy érzem, itt az idő a váltásra."

A kilépés baráti légkörben zajlott le, de mindez aligha könnyíti meg a már az új dalokon dolgozó banda életét, hiszen a nyáron egy patika elleni rablási kísérlet miatt előállított Michael Todd basszusgitáros kirúgása óta bőgősük sincsen. Todd egyszer már 2006-ban is kikerült a zenekarból, amikor rehabra ment heroinproblémái miatt. Megtisztulását követően a következő évben tért vissza a Coheed And Cambria soraiba.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.