Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Riot: szó sincs a tragédia feletti nyerészkedésről

A Riot legénysége visszautasítja azokat a vádakat, amelyek szerint nyerészkedni akarnának a banda örökségén. A csapatot több bírálat is érte az utóbbi hónapokban, mivel az alapító gitáros Mark Reale januári halála óta sem függesztették fel a tevékenységüket. A zenekar most közleményben olvasott be a gyűlölködőknek.

„Mindenkinek és minden úgynevezett oldalnak, akik nem tudják, mi történik igazából a Riottal... Először is, nem akarunk nyerészkedni a zenekar nevével", írja a Facebookon a csapat. „A Riot igazság szerint soha nem keresett sok pénzt, még maga Mark sem. Egészen a halála napjáig a szüleivel élt, és mindnyájunknak rendes állása van a zenélés mellett. Ezt az egészet a zene szeretetéért csináljuk, és szabadságot kell kivennünk, ha játszani akarunk. Mark a testvérünk volt, velünk élt, és mind törődtünk vele egészen addig, amíg idő előtt el nem távozott közülünk. Mi pedig mélyen megrendültünk, hiszen egy családtagot veszítettünk el. Az utolsó Riot lemezre, az Immortal Soulra Mike Flyntz játszott fel MINDEN gitártémát, kivéve négy nóta ritmusalapjait, amiket még Mark nyomott fel. A betegsége miatt túlságosan gyenge volt ahhoz, hogy pontosan játsszon, és ez őt is frusztrálta. A nóták többsége Don Van Staverntől érkezett – akárcsak a Thundersteelen vagy a Privilege Of Poweren. Don azóta ott volt Mark mellett, mióta először írtak közösen dalokat a Restless Breedre és a Born In Americára még a '80-as évek elején. Mark végig ott volt a stúdióban, elégedett volt a végeredménnyel, és büszke arra, hogy a borítón a Riot neve szerepelt."

A zenekar más oldalról is igyekszik tisztába tenni a helyzetet. „Ez a felállás NEM a Rock City felállás, NEM a Fire Down Under felállás, hanem a Thundersteel felállás, annak a korszaknak az eredeti embereivel, de mind rajongunk a korai dolgokért a néhai Guy Speranza és Rhett Forrester énekesekkel. Mark és hozzátartozói is ott álltak mellettünk, akárcsak a rajongók többsége. Olyan dalokat játszunk, amiket részben vagy egészében mi írtunk, és persze néhányat Mark dalai közül is, hogy tisztelegjünk az emléke és a Riot korai korszaka előtt. Egy csomó zenekar létezik, akik mindössze egyetlen eredeti taggal turnéznak, és ez az egyetlen eredeti tag nem is feltétlenül dalszerző minden esetben. Ott a Quiet Riot, a Guns N' Roses, a Great White és most a Queensryche is, meg persze a Thin Lizzy. És az emberek megnézik őket, hogy hallják a nótákat, amiket szeretnek."

A csapat hozzáteszi: Mark halála óta Mike Flyntz gondoskodik Reale édesapjáról is, vagyis a viszony jóval szorosabb annál, mint azt sokan gondolnák.

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 Equinox 2012-09-04 17:52
Hülye kell legyen, aki a Riottól azt várja el h vagyonokat keresnek. Ők úgy legendák h szinte senki sem ismeri őket, és ezért hatalmas kár
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.