Shock!

április 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Riot: kritikus állapotban szállították kórházba Mark Reale-t

Kritikus állapotban szállították az intenzív osztályra a Riot alapító gitárosát, Mark Reale-t, akinek Crohn-betegségével kapcsolatban támadtak komplikációi. Könnyedén elképzelhető, hogy Reale nem is fog tudni részt venni a kultikus amerikai heavy metal banda közelgő északkeleti parti koncertjein, illetve 70.000 Tons Of Metal fesztiválos fellépésén.

„Mark élete jelentős részében küzdött a Crohn-betegséggel, folyamatosan úgy dolgozott és koncertezett, hogy szinte állandóan fájdalmai voltak, nem is beszélve kezeléseinek mellékhatásairól", áll a Riot közleményében. „Bátran és kitartóan készült Texasban a közelgő fellépéseinkre, de bizonyos crohnos szimptómák komolyra fordulta miatt az intenzív osztályra szállították." A gitárost jelenleg is egy San Antonio-i egészségügyi intézményben kezelik.

A zenekar egyetért abban, hogy amennyiben Mark nem lesz megfelelő állapotban a koncertezéshez, akkor sem mondanak le már konfirmált bulikat. Szintén megjegyzik, hogy mivel Mark az új lemezünk készítése közben is harcolt a betegségével, az ősszel kiadott Immortal Soul gitártémáinak nagyrészét a másik hathúros, Mike Flyntz nyomta fel Reale kreatív iránymutatása mellett. Mindezek okán a rajongók biztosak lehetnek abban, hogy teljes értékű Riot show-kat kapnak majd a banda közelgő amerikai északkeleti parti bulijain, illetve a hajós 70.000 Tons Of Metal fesztiválon is, amennyiben Reale nem tud ott lenni ezeken a fellépéseken. Mark pótlásáról egyelőre nem született döntés, elképzelhető, hogy a zenekar egyedül Flyntzzel áll majd színpadra a koncerteken. A Riot arra kéri a rajongókat, hogy imádkozzanak Mark jobbulásáért. A Crohn-betegség ismeretlen eredetű gyulladásos betegség, amely a bélrendszer különböző szakaszait érinti. Krónikus lefolyású, tehát nem gyógyítható, csupán kezelhető kór tünetmentes periódusokkal és rendkívüli szenvedéssel járó visszaeséses szakaszokkal, amelyek idejét a betegek rendszerint kórházban töltik. Aki Crohnban szenved, élete során átlagosan tizenöt-húsz komoly operáción esik át.

Az Immortal Soul elsőszámú különlegessége, hogy az anyagot a banda egyik legerősebb felállása készítette: Reale társai Tony Moore énekes, Bobby Jarzombek dobosisten, Mike Flyntz gitáros és Don Van Stavern basszusgitáros voltak, vagyis a lemezen – az akkor még nem foglalkoztatott másodgitárost leszámítva – az 1988-as Thundersteel album muzsikusai álltak ismét csatasorba. Utóbbit a szakma egyöntetűen minden idők legjobb amerikai heavy metal lemezei között tartja számon.

 

Hozzászólások 

 
#1 Equinox 2012-01-14 17:12
Jobbulást
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.