Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rex kizárja az első négy Pantera-lemez újrakiadását: „A tesók ellenezték, én is ellenzem, és kész”

Csalódni fog, aki esetleg abban reménykedik, hogy az utóbbi években alapos újragenerálozáson átesett, klasszikus Pantera-lemezekhez hasonlóan valaha esetleg a zenekar első négy albuma is kijöhet: Rex Brown kategorikusan kizárta a lehetőséget.

0206pantera

A Pantera klasszikus lemezei az utóbbi évek során újracsomagolva, remaszterizálva, a fellelhető bónuszokkal és extra dalokkal kibővítve kerültek ismét forgalomba. A rajongótáborban minden egyes ilyen megjelenés idején felmerült a kérdés, hogy vajon kijöhet-e végre méltó módon a zenekar első négy, független kiadású albuma, a Terrence Lee, azaz Terry Glaze énekessel rögzített 1983-as Metal Magic, 1984-es Projects In The Jungle és 1985-ös I Am The Night, illetve az 1988-as, már Phil Anselmóval felvett Power Metal. Noha számos kalózkiadás kering belőlük, és a netkorszakban bárki könnyen meghallgathatja őket, az eredeti nyomások komoly kincsnek számítanak. Rex Brown basszer azonban most lehűtött minden ilyen reményt az Eonmusicnak adott interjújában. „Olyan visszatekinteni arra a korszakra, mint amikor az ember a régi, középiskolai füzeteit lapozgatja, és megállapítja, milyen messzire jutott azóta", mondta Rex. „Keményen dolgoztunk akkoriban, de sosem gondoltam volna, hogy még ma is beszélni fogunk azokról az albumokról. Fogalmazzunk úgy: rengeteg zenekarnak nem adatik meg, hogy 17 évesen kihozzanak egy lemezt, baszki. Úgy alakult, hogy nekünk volt erre lehetőségünk, és kurvára meg is harcoltunk ezért, semmit sem kaptunk ingyen. Mi fizettük a stúdióidőt, mi fizettük a gyártási költségeket, és sosem gondoltuk volna, hogy bárhová is sikerül eljutnunk akár Amerikában, akár világszerte. De megtanultuk, hogyan kell dalokat írni, miként kell zenekarként működni."

A basszer egyértelművé tette: az első három albumot nem tekinti igazi Panterának. „A régi énekes? A francba is, óriási sebességgel tartottunk vele a semmibe. Egyszerűen nem voltunk vele azonos hullámhosszon. És a csávónak soha életében nem volt rendes munkája. Néha látom, ahogy jártatja a száját bizonyos magazinokban, és az jut eszembe: haver, összesen négy kibaszott évig énekeltél a zenekarban, és most, harmincöt évvel később ezzel akarod felhívni magadra a figyelmet? Bocs, öreg, de ez a hajó elment... Vagyis nem szeretném, ha olyan helyre is jutna az elismerésből, ahol kurvára érdemtelen lenne. Miután Philip bekerült a zenekarba, valami teljesen mássá fejlődött ez az egész: ebből lett a ma ismert Pantera, és ezért nem is beszéltünk soha azokról a régi albumokról. Figyelj, tök jó nosztalgiázni, de semmi sem áll távolabb tőlem, mint hogy azzal ébredjek: ó, micsoda jó kis nóta volt a Nothin′ On (But The Radio), és az az énekes is! Szó sincs ilyesmiről. Igazság szerint ki nem állhatom az ilyen kúrós dalokat, de ez az egész egy érési folyamat része volt. Mivel azonban ma már minden hozzáférhető, és százezer kalózkiadás létezik azokból a lemezekből, az emberek a történelmünk részének tekintik őket. De ettől még nem azok. Amin nem Philip énekel, az nem Pantera, én legalábbis így tekintek erre a kérdésre." Arra a kérdésre, hogy vajon el tudja-e képzelni a régi anyagok újrakiadását, a basszer kategorikus nemmel felelt: „Jézusom, dehogy! Kizárt. A tesók ellenezték, én is ellenzem, és kész. Ennyi. Nem fognak megjelenni."

Azt persze nem tudni, hogy mindez a Power Metalra is örökre vonatkozik-e majd, hiszen azon már – mint említettük – Anselmo énekelt...

 

Hozzászólások 

 
#5 bjorn 2021-02-08 00:12
A Power Metalt jó lenne ha kihoznák, bár pár szöveg azon is "kúrós" :) Viszont van 1-2 dal ami már picit tükrözi a Cowboyst, pár meg a maga Judas Priestes vonalán elég fasza.
Idézet
 
 
#4 Goodbye 2021-02-07 19:36
Igaza van. Elhiszem, hogy utólag örülne, ha feledésbe merülnének. Alapvetően kedvelem a műfajt, de ők gyenge dalokat írtak akkoriban. Ez viszont mindannyiuk hibája volt, bunkóság egy személyben Terryt hibáztatni érte.
Idézet
 
 
#3 pumpika666 2021-02-07 10:20
az első 3 lemez tényleg eléggé tré lett, főleg az akkori glam/hard/heavy rock vonalhoz képest, de én is megvenném, ha újra kiadnák, a Power Metal-t meg főleg ki lehetne adni, az már nyugodt szívvel odatehető az akkori Metal Church/Sanctuary/Vicious Rumors stb lemezek mellé, nem lóg ki lefelé a sorból
Idézet
 
 
#2 Asidotus 2021-02-06 10:53
Azért a Power Metal megérdemelné
Idézet
 
 
#1 kornel 2021-02-06 09:04
Érthető álláspont,de nem hiszem,hogy nagy kavarodást okozna a fejekben egy ilyen újrakiadás manapság,mivel ő maga is elmondja,hogy letölthető.A gyűjtők meg legfeljebb felraknák a polcra és kész.A régi énekest se ezek kapcsán kezdenék el felfedezni.Az akkor már huszonéve megtörtént volna.De nyilván úgy lesz,ahogy ő vagy a testvérek jónak látták és ennyi.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.