Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Remélhetőleg sikerült megfelelni a progresszív jelző igazi jelentésének”

Két hatalmas respektnek örvendő progresszív muzsikus fogott össze egy közös album erejéig: a Yes énekese, Jon Anderson és Roine Stolt, a The Flower Kingsből vagy a Transatlanticből ismert gitáros/dalszerző The Invention Of Knowledge címmel jelentet meg lemezt július 8-án.

0616roinejon

Az InsideOut hozza ki szűk egy hónap múlva az Anderson / Stolt brand alatt érkező The Invention Of Knowledge-et, amely már csak készítőinek személye miatt is bátran tarthat számot minden progresszív rockért rajongó zenehallgató érdeklődésére. Jon Anderson és Roine Stolt bevallottan Yes-ízű muzsikában gondolkodott, ugyanakkor nem klónozásos módszerrel hozták össze a dalokat. „Nem az volt a cél, hogy új Yes-dalokat írjunk", szögezi le Stolt. „Egyszerűen csak új muzsikát akartunk csinálni, modernt és klasszikust, rockot és etnót, törzsit és nagyzenekarit, groove-osat és áradót. Remélhetőleg sikerült megfelelni a progresszív jelző igazi jelentésének, vagyis tényleg előremutató, meglepő, de ugyanakkor otthonos érzéseket ébresztő, ismerős fordulatokkal is ellátott zene született. Jon kifogyhatatlan az új ötletekből, hónapokon át gyűrtük az egyes dalokat, és legalább tucatnyi változatot készítettünk a lemezre felkerült nótákból. Nagyon érdekes, kifizetődő időszak volt ez, a végeredmény pedig őrülten kidolgozott."

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

andersonstolt_cInvention of Knowledge
1. Invention (09:41)
2. We Are Truth (06:41)
3. Knowledge (06:30)

Knowing
4. Knowing (10:31)
5. Chase and Harmony (07:17)

Everbody Heals
6. Everybody Heals (07:36)
7. Better by Far (02:03)
8. Golden Light (03:30)

9. Know... (11:13)

A párost olyan muzsikusok segítették a stúdióban, mint Tom Brislin és Lalle Larsson billentyűsök, Jonas Reingold és Michael Stolt basszusgitárosok, illetve Felix Lehmann dobos. Vendégként, a háttérvokál-kórusokban felbukkan a lemezen többek között a Pain Of Salvation frontembere, Daniel Gildenlöw is.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.