Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rekordok dőltek meg a Hegyalja Fesztiválon

Rekordszámú hegyaljás járt az elmúlt négy napban Tokajban és Rakamazon. Az eddigi legerősebb nyitónapon a Scooterre, majd a többi, közel 200 fellépőre, a Slayerre, a Guano Apesre, a Mastodonra, a stand up comedysekre és a többiekre összesen 85 ezren voltak kíváncsiak. Szombaton a 30Y a fesztiválozókat is a színpadra hívta virtuálisan, a hatalmas zárókoncertet a Kosheen adta. A 12. Hegyalján, tökéletes fesztiválidőben, bemutatkozott az új helyszín, a világzenés MR2 Furmint Klub és a fesztiválkártya.

„Nagyon boldoggá tettetek ma este. Köszönet mindenkinek, aki megszervezi ezt a fesztivált! Csak így tovább!" – mondta Sian Evans, a Kosheen énekese a Hegy' Nagyszínpad utolsó koncertjének végén, szombat este, a búcsúzó fesztiválozóknak. A Hegyalja Fesztivál utolsó estéjén a törtütem-díva és csapata közel másfél órás koncertet adott: a koncert újabb, alacsonyabb tempójú dalokból folyamatosan gyorsult, hogy a csúcspontra a Catch You és a Hide U Kosheen-himnuszokkal jusson el. Nem csak a Kosheen érezte magát remekül a Hegy'-en, Dave Lombardo, a Slayer dobosa szombaton hajnali 4 óráig mulatott a fesztiválozókkal a Jäger Bárban.
A zenekarok és a közönség nem csak a Kosheen koncerten olvadt egybe: John B is remekül érezte magát rajongóival; a Borsodi Malátabárról a héten nem először derült ki, hogy a helyszín kinőtte magát és az extravagáns DJ fellépésén is úgy túlcsordult fesztiválozókkal, mint a hazai hiphop nagyágyúinak, Copy Connak, Akkezdet Phiainak vagy a Hősöknek fellépésekor.

A hazai fellépők sem tétlenkedtek a fesztivál utolsó napján: a 30Y különleges Hegy'-re készített vetítésében virtuálisan a Hegy' Nagyszínpadra hozta azokat a hegyaljásokat, akik korábban a Facebookon küldték el az együttesnek a fotójukat. A Subscribe különleges vetítéssel nem készült, sodró lendületű koncerttel viszont igen: a Pepsi Nagyszínpad környékére is kikerülhetett volna a teltház tábla. A koncert előtt a Subscribe tagjai az egyik rajongójukkal találkoztak, aki az energikus csapat legfrissebb albumának, a Bookmarksnak is boldog birtokosa lett. Olaszország is a színpadhoz méltó színvonalon képviselte magát: az Alejandro-átiratáról ismert Helia megmutatta, hogy saját számai is értő fülekre találnak Hegy' közönségében. A Pepsi Nagyszínpad 2011-es programját az idei fesztivál egyik legizgalmasabb koncertjével a Grand Mexican Warlock zárta, a csapat egyedi hangzása és energiája a hajnali 2 órás kezdés ellenére is sok hegyaljást mozgatott át alaposan.
A napsütés végig zavartalan volt, pénteken egy zápor hűtötte kellemesebb hőmérsékletűre a Hegy' levegőjét.

FURMINT, SZÍNHÁZ, RÁDIÓKABARÉ

A Hegy' új fesztiválhelyszíne, az MR2 Furmint Klub a Genesis gitárosával kiegészült Djabéval, Kerekes Banddel, Csík Zenekarral, a fesztiválon klipet forgató Firkinnel mutatkozott be. A hegyaljások a nép- és világzenét legalább annyira szerették, mint a Borfalu különleges kínálatát. A régió legjobb borászai kínálták a furmintokat és a szamorodnikat a RE:pohár itt debütáló boros változatába.
A Paulay Ede Színházban, a fesztivál városi helyszínén a Magyar Rádió a fesztiváltörténelemben először, élőben rögzítette a Rádiókabarét. Ugyanitt ünnepelte 25. születésnapját a L'art pour l'art Társulat.

SÖRREL ZÖLDEN

A Zöld Fesztivál minősítéshez híven idén is a környezettudatosság jegyében zajlott a fesztivál. Az elmosható, visszaváltható poharaknak és söröskorsóknak köszönhetően a Hegy'en idén is jelentősen kevesebb hulladék keletkezett, mint a RE:pohár bevezetése előtt.
Amikor nem a party, akkor a kreatív újrahasznosítás volt soron a Borsodi Malátabárban. Az Alkotópont iparművészeinek segítségével a fesztiválozók a négy nap alatt közel ezer ajándéktárgyat készítettek sörös dobozból. Fülbevalók, nyakláncok, táskák, övek, hajtűk, virágok formájában keltek új életre a kiürült bádogok, amik így nem a szemét mennyiségét gyarapították.

Idén a műsorfüzet előállítása is kevesebb környezeti terhelést okozott, mert a szervezők kevesebb műsorfüzetet készítettek, mint tavaly. A hiányzó műsorfüzeteket, idén a Hegyalja 2011 mobilalkalmazás pótolta: az alkalmazás virtuális műsorfüzetként működött a fesztiválozók okostelefonjain.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.