Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Régi ismerőssel készül az új Skyclad

0504skycladHamarosan új lemezzel jelentkezik a valaha szebb napokat is látott brit Skyclad, a mai folkmetalos vonal egyik előfutára. A zenekarba 2014-ben visszatért Dave Pugh gitáros, aki a korai időszakban igen fontos szerepet játszott náluk.

Keményen dolgozik új albumán a Skyclad, akik egy éven belül ki szeretnék hozni a lemezt, de ennél pontosabb jóslásba egyelőre nem bocsátkoztak a pontos dátumot illetően. A zenekar mostani felállásában a két alapember, Steve Ramsey gitáros és Graeme English basszer, illetve a szintén régi motorosnak számító Georgina Biddle hegedűs mellett Kevin Ridley énekes/gitáros és Arron Walton dobos játszik, de a korai korszak hívei számára mindenképpen jó hír Dave Pugh gitáros visszatérése is. Utóbbi 1991 és 1995 között játszott a bandában, és többek között olyan lemezeket erősített játékával, mint az 1994-es Prince Of The Poverty Line vagy az 1995-ös The Silent Whales Of Lunar Sea. „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy ismét itt van velünk Dave", mondja a zenekar. „Nagyszerű srác, kiváló zenész és dalszerző, így az egész csapat roppant inspirált, és jól haladunk az albummal is. A legtöbb alkotóelem már adott. És noha az utóbbi időben játszottunk pár old school bulit is, az új anyag semmiképpen sem lesz thrash-album – ugyanakkor viszont tipikus folk metalnak sem neveznénk. Kihasználunk rajta mindent, amink van: a három gitárt, a plusz vokálokat, a hegedűt, a billentyűket, a basszusgitárt és a dobokat – egy olyan album elkészítése a célunk, ami ugyanolyan lesz, mint az eddigiek, mégis más. Vagyis száz százalékos Skyclad!"

A zenekar nem viszi túlzásba a koncertezést sem a következő időszakban, a német Dong Open Airen lesznek legközelebb láthatók élőben júliusban. Emellett május 27-én kijön tőlük egy válogatás is a BMG által rebootolt Noise-nál, Skyclad's A Bellyful Of Emptiness – The Very Best Of The Noise Years 1991 – 1995 címmel.

A Skyclad eddig mindössze két lemezt hozott ki Martin Walkyier frontember 2001-es távozása óta, a 2004-es A Semblance Of Normalityt, illetve a 2009-es In The... All Togethert.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+3 #2 Wendiii 2016-05-04 21:57
Idézet - necromedve:
A száz százalékos Skycladhez nekem továbbra is hiányzik Martin Walkyier. Ahhoz képest, hogy mennyire nulla hangja van, mégis sokat adott a zenéhez.

Lehet, hogy nulla hangja van, de amilyen szövegeket ír, az előtt leborulok. Érdemes elmélyülni benne.
Idézet
 
 
+4 #1 necromedve 2016-05-04 16:05
A száz százalékos Skycladhez nekem továbbra is hiányzik Martin Walkyier. Ahhoz képest, hogy mennyire nulla hangja van, mégis sokat adott a zenéhez.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.