Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Red Hot Chili Peppers: „Rendkívül nehéz volt megírni ezt a lemezt”

0510rhcpJúniusban végre új albummal jelentkezik a Red Hot Chili Peppers, akik szeptember 1-jén, pontosan húsz évnyi szünet után végre ismét fellépnek Budapesten is. Anthony Kiedis énekes szerint a The Getaway című lemez meglehetősen nehéz szülés volt…

„Rendkívül nehéz volt megírni ezt a lemezt”, ismerte el az ötéves szünet után érkező új Chili-albumról Kiedis a Los Angeles-i KROQ rádiónak adott interjújában. „Húsz-harminc számot írtunk, minden készen állt, azt hittük, innentől egyszerű lesz, aztán Flea elment snowboardozni, és nagyon csúnyán eltörte a karját. Ezután mindent átgondoltunk újra, aztán nem találtunk megfelelő producert, és valahogy elvesztünk a semmiben az összes dallal együtt… Amikor pedig végre kicsit leülepedtek a dolgok, felbukkant Brian Burton, azaz Danger Mouse, és azt mondta, készítsük el a lemezt. Megmutattuk neki a nótákat, mire annyit mondott: oké, akkor ezeket most tegyétek félre, és írjunk teljesen új dalokat a stúdióban! Szóval minden kezdődött újra ismét… Egyszerűen csak kíváncsi volt rá, mi történik, ha bevonulunk a stúdióba, és friss ötletekkel kezdünk dolgozni. Először ellenkeztünk, de aztán beláttuk, hogy csak akkor működhet a dolog, ha megbízunk benne, és megszabadulunk a régi elképzeléseinktől, a régi beidegződéseinktől.”

A Chili legutóbbi anyaga, az I’m With You 2011-ben jelent meg, és a John Frusciante helyére érkezett új gitáros, Josh Klinghoffer bemutatkozásaként is szolgált. Az albumot távolról sem fogadta egyöntetű lelkesedés, de még így is mintegy 2 millió példányban kelt el világszerte.

rhcp_cAz új lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. The Getaway
02. Dark Necessities
03. We Turn Red
04. The Longest Wave
05. Goodbye Angels
06. Sick Love
07. Go Robot
08. Feasting On The Flowers
09. Detroit
10. This Ticonderoga
11. Encore
12. The Hunter
13. Dreams Of A Samurai

Minden idők egyik legsikeresebb rockcsapata eddig egyszer játszott Magyarországon, 1996 nyarán, a Kisstadionban. Most ismét visszatérnek hozzánk, méghozzá szeptember 1-jén, a Papp László Budapest Sportarénában adnak majd koncertet. A budapesti koncertre jegyek május 13-án reggel 9 órától kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül. Limitált számban kiemelt állójegyek is elérhetők a három különböző árú ülőjegy és a normál állójegyek mellett. Minden koncertjegy ára tartalmazza a The Getaway album egy példányát is, a jegyvásárlók választhatnak majd a digitális, és a hagyományos, fizikai CD között. További részletek itt.

Az idén huszonöt éve megjelent, klasszikus Blood Sugar Sex Magik albumról itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
+4 #2 James Smith 2016-05-10 22:15
Az előző albumból kiindulva erre megvan minden esély. :D
Idézet
 
 
+18 #1 Zsolti 2016-05-10 13:41
„Rendkívül nehéz volt megírni ezt a lemezt”
Gond csak akkor van, ha rendkívül nehéz lesz egynél többször meghallgatni. :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.