Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Raplemezen vendégeskedik Eddie Van Halen és Tom Morello

0315evhllcjIllusztris vendégeket állít csatasorba új albumán a hip hop legenda LL Cool J, akit több filmből vagy a NCIS: Los Angeles tévésorozatból is ismerni lehet: az április 30-án érkező Authentic lemezen nem csak Eddie Van Halen bukkan fel, hanem a Rage Against The Machine és az Audioslave mestere, Tom Morello is.

Eddie és Morello vemégszereplésének hírét maga LL Cool J jelentette be egy idei austini fesztiválfellépésen, bár egyelőre nem tudni, hogy a két muzsikust egyetlen dalba zsúfolta bele a rapper, vagy mindketten saját témát kaptak vendégszerepelni. Morello oldaláról annyira még nem is lenne érdekes ez az egész, hiszen a gitáros eleve szervesen kötődik a hip hop színtérhez a Rage Against The Machine révén, Eddie (a képen LL Cool J-vel) azonban azon túlmenően sem nagyon szokott vendégeskedéseket vállalni, hogy zeneileg ég és föld a különbség a Van Halen és LL Cool J világa között. Leghíresebb cameóját minden idők legsikeresebb albumán, Michael Jackson Thrillerjén ejtette meg a Beat It dal gitárszólója erejéig, méghozzá teljesen ingyen, a producer Quincy Jonesnak tett szívességből, amikor éppen ráért fél óra erejéig. „Azt mondtam magamnak: ugyan ki fogja megtudni, hogy játszottam a kölyök lemezén?", idézte fel tavaly a CNN-nek Eddie a sztorit. „Soha senkinek nem fog feltűnni... Tévedtem, méghozzá hatalmasat. Az év lemeze lett..."

A Van Halenhez kapcsolódó hír, hogy noha David Lee Roth énekes a héten meglebegtetett egy év végén esedékes európai turnét, a banda menedzsere, Irving Azoff nem hallott hasonló tervekről. „Semmi ilyesmiről nem tartottunk még megbeszéléseket", mondta a szakember a Rolling Stone-nak. „És hogy akkor miért mond ilyeneket? Mert Dave közlékeny fickó. Őt kell inkább megkérdezni róla, mit miért mond."

A Van Halen karrierjének legvitatottabb albumáról, az 1998. március 17-én megjelent Van Halen III-ről holnap, kiadásának tizenötödik évfordulóján a Klasszikushock rovatban is megemlékezünk.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 tschaby 2013-03-16 15:26
LL Cool J az NCIS LA-ben van, a CSI egy másik franchise.
Idézet
 
 
+1 #1 Metal 2013-03-16 12:20
Morellorol még annyit, hogy már játszott Run-D.M.C. albumon is :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.