Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Randy: „Egy részem örökre Prága éjszakai utcáit járja majd”

0309randallHabár megkönnyebbült, továbbra sem érzi magát boldognak a Lamb Of God frontembere, Randy Blythe, akit március 5-én az illetékes prágai bíróság eljáró tanácsa felmentett az emberölés vádja alól, amivel egy 2010-es koncerten történt halálos tragédia miatt hozták összefüggésbe az énekest. Blythe elárulta: a tárgyalás után elbeszélgetett az áldozat, Daniel Nosek családjával is.

„Elhagyom Prágát, és remélhetőleg hosszú ideig nem is térek vissza ide", írta Randy a Facebookon. „Ennek semmi köze a városhoz, az itt élő emberekhez vagy Csehországhoz. Ez egy csodálatos hely, és rengeteg kedves emberrel találkoztam. Senki sem volt velem bunkó vagy nyers, és nem is ártottak nekem – igazából pont ennek ellenkezője volt a jellemző. Megszerettem ezt a várost, mert csodaszép, varázslatos hely. Mindenkit arra biztatok, hogy jöjjön el ide, és ismerkedjen meg ezzel az imádnivaló országgal. Számomra azonban a hatalmas szomorúság földje is egyben. Noha felszabadultam, hogy bebizonyosodott az ártatlanságom, és nem kell börtönbe vonulnom, semmilyen értelemben véve nem vagyok jelenleg boldog ember. Azok az apró kellemetlenségek, amik a letartóztatásom óta értek, szóra sem érdemesek, rengeteg ember megy keresztül ezeknél sokkal rosszabb élményeken nap mint nap, és még így is mosolyognak. De én nem nagyon tudok mosolyogni. Egy fiatalember meghalt, a családja pedig most is szenved. Kérlek, emlékezzetek erre a tényre. Ez a család senkinek sem ártott, és nagyon kedvesek voltak velem – a csendjükkel, a megmozdulásaikkal, és végül szavakkal is. Az én érdekemben emeltek szót a bíróságon, és utána volt egy magánbeszélgetésünk is. Erről csak annyit mondok el, hogy nagyon kedvesek voltak velem, óriási erőről és nemességről tettek tanúbizonyságot, és boldog életet kívántak nekem. Ők is csak tovább szeretnének lépni a saját életükben, és a lehető legtöbbet kihozni belőle. Csakis a legjobbakat tudom kívánni nekik, gondolataimban és imáimban pedig velük maradok. Kérlek titeket, hogy cselekedjetek ugyanígy. Bízzatok bennem: jó emberek, és ezt a szívem mélyéből így gondolom. SEMMI rosszat nem tettek."

Randy a posztban azt írja: egy része valószínűleg örökre Prágában marad. „Kafka azt írta erről a városról, hogy nem enged: ennek a vénasszonynak karmai vannak, ami előtt az embernek meg kell hódolnia. Úgy találtam, hogy ez a megállapítás teljesen igaz. Én is meghódolok, és azt hiszem, itt hagyom egy részemet. Ez a részem mindig is járni fogja az utcákat éjjel, és ez így is van rendjén. Most hazamegyek, és megpróbálok rájönni, milyen pozitív dolgot lehet kihozni mindabból a pusztulásból, ami megesett itt. Csak így cselekedhetek helyesen. Nyugodj békében, Daniel Nosek."

Randy teljesen egyébként még a szabadságvesztését illetően sem nyugodhat meg, az ügyészség ugyanis már kedden bejelentette, hogy fellebbeznek a felmentő ítélettel szemben. Ezt írásban ahhoz képest nyolc napon belül kell benyújtaniuk.

 

Hozzászólások 

 
#6 Béla 2013-03-10 21:31
Idézet - Venomádi:
Várom már azt a bizonyos dalt!

Számból vetted ki a szót... :)
Még szerencse, hogy nem az Iron Maidennel történt ez... írtak volna egy konceptalbumot erről az esetről...
Idézet
 
 
+1 #5 Venomádi 2013-03-10 13:35
Várom már azt a bizonyos dalt!
Idézet
 
 
+2 #4 Norbi 2013-03-09 14:46
Idézet - KoaX:
Az ügy lezárult

Még nem zárult le:"Randy teljesen egyébként még a szabadságveszté sét illetően sem nyugodhat meg, az ügyészség ugyanis már kedden bejelentette, hogy fellebbeznek a felmentő ítélettel szemben. Ezt írásban ahhoz képest nyolc napon belül kell benyújtaniuk."
Idézet
 
 
+7 #3 sehol 2013-03-09 13:28
Bár a zenéjüket sosem szerettem, de mint ember egyre szimpatikusabb
Idézet
 
 
-2 #2 KoaX 2013-03-09 11:59
Az ügy lezárult
Idézet
 
 
+2 #1 Norbi 2013-03-09 10:58
Kivánom neki,hogy minél hamarabb záruljon le az ügye és tovább élhessen.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.