Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Raksha Bandhan: új zenekar, bemutatkozó nagylemez és klip

Elkészült a budapesti Raksha Bandhan zenekar bemutatkozó nagylemeze Meet Your God On A Dirty Bus címen. A csapat máris bemutatta első dalát.

0911rb

A zenekar háromnegyedét a korábbi Sunwharf zenekar tagjai alkotják, így Szabó Tamás gitáros, Sára Norbert dobos és Cserdi Imre basszusgitáros, hozzájuk csatlakozott Kelemen Ádám énekes. Zenéjüket erőteljes rock/metálként jellemzik olyan tengerentúli bandák hatásaival, mint a Corrosion Of Conformity, a Down, a Biohazard vagy az Alice In Chains. Az 1990-es évekbeli zenei ízeket mai energiákkal ötvöző albumot a budapesti Sounday Stúdióban vette fel a zenekar Vastag Gábor (Vasti) hangmérnöki irányításával, aki egyben a dalokkal kapcsolatos produceri teendőket is ellátta.

A kilenc dalt rejtő albumhoz a zenekar leforgatta a lemezt felvezető első videót a Cafeteria Use című dalra, amit Süle Tamás, a Slowmesh gitárosa rendezett. A Cafeteria Use kifejezés az amerikai szlengben szimultán droghasználatot jelent, és az elmúlt évek egyesült államokbeli, valamint kanadai történéseire utal, amikor gyógyszeripari cégek különböző opioid tartalmú tablettákkal árasztották el a lakossági gyógyszerpiacot, és tettek sok ezer embert akaratukon kívül súlyos drogfüggővé.

A nagylemez várhatóan a Hammer Records égisze alatt fog megjelenni október-november folyamán.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.