Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rájár a rúd a Stratovariusra

Mindkét franciaországi koncertjét lemondta a Stratovarius, akik jelenleg épp a Helloween vendégeként turnézzák körbe Európát. Az ok ismét egészségügyi, de ezúttal nem a közelmúltban daganatos megbetegedéssel műtött Jörg Michael dobosnak, hanem Timo Kotipelto énekesnek támadtak komoly problémái.

Nem fut valami szerencsés periódust a Stratovarius, akik épp ezen a héten, január 12-én jelentették meg új lemezüket, az Elysiumot. Mint arról beszámoltunk, a nemrég pajzsmirigyrákkal operált Jörg Michael az első kezelések után visszatérhetett a dobfelszerelés mögé, most azonban a frontember Timo Kotipelto kapott egy igen komoly bakteriális fertőzést, aminek következtében a csapat két francia bulit is lemondani kényszerült, egyet Párizsban, egyet Lyonban. Kotipelto a gyanú szerint még decemberben fertőződött meg valamelyik bulin, ahol olyasmit evett a backstage-ben, amit nem kellett volna. A turnéstáb másik két tagjához hasonlóan neki is igen komoly gyomorpanaszai támadtak hányással és hasmenéssel, kiszáradással. Az énekesnek kórházba is kellett mennie, a betegség azonban igen makacs, és nem akaródzik elmúlni.

„Timo jelenleg egy hangot sem tud énekelni, mert a fertőzés a hangszálait is kiszárította", írja közleményében a Stratovarius, akik a rajongók elnézését kérik a lemondott bulikért, kiemelve, hogy maga Kotipelto a legelkeseredettebb a történtek miatt. A zenekar reménykedik benne, hogy Bilbaóban már színpadra állhatnak január 14-én.

A Strato új lemeze, az Elysium a két évvel ezelőtti Polaris után már a második album, amin az alapító Timo Tolkki helyett a fiatal Matias Kupiainen gitározik a bandában. A zenekar decemberben Budapesten is fellépett.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.