Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Queensryche La Torre: dallista, borító és hangzatos ígéretek

0430qrbJúnius 24-én jelenik meg a Century Mediánál a Todd La Torre énekessel felálló Queensryche új albuma, ami szimplán csak a zenekar nevét viseli címként, és tizenegy vadonatúj szerzemény kerül fel rá. Az anyag társproducere James „Jimbo” Barton volt, aki annak idején hangmérnökként jegyezte a banda legsikeresebb munkáit, az 1988-as Operation: Mindcrime-ot és az 1990-es Empire-t.

„Gyakran mondják ezt más zenekarok is, de szilárdan hisszük, hogy évek óta egyik legjobb albumunkat készítettük el”, mondja a lemezről Scott Rockenfield dobos. „Mind hihetetlenül büszkék vagyunk azokra a közös erőfeszítésekre, amelyek eredményeként megszületett ez a lemez. Az, hogy Jimbóval dolgoztunk, és Todd belépése olyan mértékben pumpált új életet a zenekarba, amire nem is gondoltunk volna, mielőtt meg nem hallottuk a végeredményt.”

Rockenfield egy interjúban nemrég azt mondta: a lemez a bemutatkozó EP-től az Empire-ig terjedő korszak zenei irányvonalát idézi fel, de akár még az 1994-es Promised Land is ide sorolható. A zenekar hangsúlyozza, hogy a már ismert Redemption dal nem jellemzi a lemez irányvonalát, ugyanis minden egyes dal más és más – a közös nevező annyi, hogy a Queensryche fénykorát idézik.

A dallista az alábbi:

0430qr01. X2
02. Where Dreams Go To Die
03. Spore
04. In This Light
05. Redemption
06. Vindication
07. Midnight Lullaby
08. A World Without
09. Don't Look Back
10. Fallout
11. Open Road

A zenekar a friss nyilatkozatok szerint ugyanúgy nem veszi komolyan a Geoff Tate-féle Queensryche-ot, ahogy az első visszajelzések szerint a közönség sem igazán. „A lemezborító üzenete is teljesen egyértelmű, egy majom is ki tudja kódolni, mi a lényege”, mondta Todd La Torre a KNAC rádiónak. „Ez egyszerűen övön aluli, és számomra a Queensryche sosem erről szólt, nem az olcsó lövöldözésekről, hanem a tiszteletteljesebb, intelligens üzenetekről. Amikor először meghallottam, hogy Frequency Unknown lesz a cím, azt gondoltam, tök jól hangzik. Aztán megláttam azt az öklöt az FU betűkkel, és azt mondtam: ez most komoly? És az, hogy ott van köztük a Triryche logó, biztosan nem tesz jót a brandnek… Éretlen, dühös, hülye húzás. De leszarom, és nem is tekintem Queensryche albumnak, mert nem az. Azok az arcok, akik feljátszották, nem is játszanak a színpadon, és nem is ők írták a dalokat. Az nem egy zenekar, hanem egy átjáróház.”

Május 3-án, pénteken a Shock!-on is olvashatsz Tate új albumáról, illetve a Klasszikushock rovatunkban az aznap huszonöt éves Operation: Mindcrime remekmű is terítékre kerül majd.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 Myth 2013-04-30 18:06
Meglátjuk...mindenesetre a cím roppant közhelyes, a borítón pedig a triryche kissé torz, pedig jó lett volna valami egyedibb mindkettőből.

Mindenesetre nem kételkedem abban, hogy a Promised Land szintjére visszatérnek, ill. hogy megnyerik a pert Tate ellen.
Idézet
 
 
+3 #1 kamikaze 2013-04-30 12:36
Változatlanul tetszik és erős nótának tartom a Redemptiont, olyannyira, hogyha a 10 másik dal is legalább ilyen szintű lesz, már előre kijelenthetem, hogy az Empire óta ez lesz a legjobb Queensryche anyag. Drukkolok nekik, mert régen sokra tartottam őket, csak nagyon félresiklott a pályafutásuk az utóbbi két évtizedben!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.