Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Progos doom konceptlemezzel tér vissza a Candlemassből kirúgott Robert Lowe

A Candlemassből kitették a szűrét, a Solitude Aeturnus meg nem egy izgága csapat, így legközelebb egy szólóalbumon hallhatjuk majd viszont Robert Lowe óriási hangját. Az énekes Gathered In Darkness címmel készít konceptlemezt.

Michael Millsap zeneszerzővel és stickművésszel (Well Of Souls, Six Minute Century) közösen ír közös albumot Robert Lowe. A Gathered In Darkness című konceptlemez az előzetes beharangozások szerint a progresszív metal és a doom egyfajta elegye lesz, és a két agy mellett olyan vendégek bukkannak majd fel rajta, mint Chuck Williams (Six Minute Century), John Calvin (Well Of Souls) és David Gonzales (Fluid Frequency) énekesek, Joel Gregoire gitáros (Stride) vagy Simone Mularoni az olasz DGM-ből. A projekt márciusban kezdi a stúdiómunkálatokat, a végeredmény – amelyről egyelőre nem tudni, milyen néven jelenik majd meg – pedig az év közepére várható.

Lowe az amerikai Solitude Aeturnus torkaként vált ismert és elismert frontemberré a doom undergroundban, a szélesebb metalos közönség azonban akkor ismerte meg, amikor bekerült a Candlemassbe, és három kiválóan sikerült lemezt – a 2007-es King Of The Grey Islandset, a 2009-es Death Magic Doomot és a 2012-es Psalms For The Deadet – is felénekelt náluk. Innen aztán utóbbi megjelenése előtt, az élő teljesítményével kapcsolatban jelentkező problémák miatt került ki.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 frincs 2014-02-12 22:47
Nagyon úgy fest számomra, hogy sokkal silányabb zenei termés lesz az idén mint az utóbbi években, úh. nagy öröm ilyesmiket olvasni (meg egyébként is). Remélem, hogy Lowe adottságai ki lesznek aknázva a lemezen. Mondjuk a Solitude Aeternus is, ha tényleg létezik még, igazán lehetne aktívabb...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.