Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Premier: hallgasd meg a Sex Action Olcsó élvezet albumának új változatát!

Mától rendelhető a Sex Action második albuma, az Olcsó élvezet vinylkiadása. A friss masztert kapott lemez emellett a digitális platformokra is felkerül, és a Shock! hasábjain lehet először meghallgatni.

1011sa

A Sex Action 1992-es Olcsó élvezet albuma a korszak meghatározó hazai rocklemezei közé tartozott. A mára túlzás nélkül legendás, „western" lemez megjelenését hatalmas várakozás előzte meg, hiszen a maga idejében különösen szókimondó első albummal elég magasra tette a zenekar a mércét, és mindenki kíváncsi volt, merre mozdulnak tovább. A zenei palettát egyértelműen szélesebbre tárva, teljesen felfrissült dizájnnal, illetve merőben más, itt-ott bluesosabb megszólalással előrukkoló csapat mindent beleadott, a siker pedig nem is maradt el. A szövegekben itt már megjelent a túlfűtött szexualitás mellett a korszak „pestise", a kábítószer, az alkohol és megannyi más téma is. A dalok új szintre emelték a csapatot, Ferenczi György herflijátéka, Vedres Joe szakértő hangmérnöki munkája pedig már csak hab volt a tortán. Külön érdekesség, hogy a lemez slágere, a Tetoválva vagy volt az első dal Magyarországon, amelyre kilenc kamerával rögzített klipet forgattak. Amellett, hogy a lemez tökéletes korlenyomat, kiválóan példázza értékeit, hogy még annak is könnyen fülbe ragadhatnak ezek a nóták, aki nem akkor, a megjelenés idején hallotta őket.

Mivel 1992-ben az album csak CD-n és kazettán jelent meg, így már nagyon itt volt az ideje, hogy végre elkészüljön a „bakelit" változat is, ehhez a vinyl masztert Rozgonyi Péter készítette. A lemez, amely olyan alapdalokat tartalmaz, mint a Valami vár, Megmérgezem, Tetoválva vagy, Alkohol, vagy Az országút angyalai, limitáltan, ötszáz sorszámozott példányban jelenik meg. Az előrendelés október 16-án, este 8 órakor indul a GrundRecords oldalán, ezzel egyidejűleg pedig elérhetővé válik az album a digitális platformokon is. Az új változatot először alább lehet meghallgatni.

 

Hozzászólások 

 
#3 nikfisz 2019-10-16 22:12
Király lemez!!!
Idézet
 
 
#2 James Smith 2019-10-16 21:11
Ez bizony nagyon vékonyan szól. Nem hiszem, hogy kell a "bakelit" változat.
Idézet
 
 
#1 Santoro 2019-10-16 14:51
Alapmű, szerintem a legjobbjuk.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.