Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Prágában az énekes vallomásával megkezdődött Randy Blythe pere

Február 4-én délelőtt megkezdődött Prágában a Lamb Of God frontember Randy Blythe büntetőpere. Az énekes ígéretének megfelelően megjelent a bíróságon, és vallomást is tett, ám újságírói kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni.

Mint emlékezetes, Blythe állítólag úgy lökött le a színpadról egy oda felmászott rajongót, a 20 éves Daniel Noseket, hogy az esés közben beverte a fejét, majd emiatt kómába esett, később pedig elhunyt. Amennyiben Randyt bűnösnek találják az ellene felhozott halált okozó testi sértés vádjában, a legrosszabb esetben akár tíz év letöltendő szabadságvesztést is kaphat.

Randy nagyjából negyedórával a tárgyalás kezdete előtt érkezett meg az illetékes prágai bíróságra az alkalomhoz illő fizimiskával, vagyis öltönyben, és a biztonság kedvéért rövidebbre igazított frizurával. Az újságírók kérdéseire sem meghallgatása előtt, sem utána nem válaszolt, kizárólag ügyvédjével volt hajlandó beszélni.

„Tartottam a szavamat: azt mondtam, ma megjelenek a bíróság színe előtt, és most itt vagyok. Nem félek a felelősségtől, és nem vagyok olyan ember, aki elrohan a problémák elől. De nem akarom azt sem, hogy valami olyanért büntessenek meg, amit nem én tettem", fogalmazott a meghallgatáson az énekes. Randy elmondta: a Lamb Of God koncerteken normális esetben tilos a rajongóknak felmászni a színpadra, de Prágában más volt a helyzet, mert a nézők felmentek a deszkákra, és ott ugráltak a zenészek között. Blythe szerint az Abaton klub biztonsági személyzete nem végezte megfelelően a feladatait, és ennek következtében a fellépés során a színpadon végig általános káosz uralkodott. „A rajongó halálhíre összetörte a szívemet. De sosem láttam Danielt, és sosem kerültem vele kapcsolatba", tette hozzá.

Az elhunyt rajongó szülei 10 millió cseh koronát, nagyjából 530 ezer dollár jóvátételt követelnek. Randy éves jövedelme 200 ezer dollár, amely nagyrészt a merchandise-bevételekből származik. „Nem vagyok gazdag, és ha ki kell fizetnem valamit, arra először meg kell keresnem a pénzt", mondta az énekes.

 

Hozzászólások 

 
+1 #3 Venomádi 2013-02-05 04:10
Idézet - Venomádi:
..összes..


Akarom írni összeg...
Idézet
 
 
+1 #2 Venomádi 2013-02-05 04:08
Szerintem nem lehet mire fel követelni, ha nincs is még kitől. Kicsit más periférián mozog a vádlott és az elítélt. Meg most nem szívesen jósolok, de mintha oda lenne írva a cikk végére a megfejtés: 10 év sitt helyett anyagi kártérítés valamikor pár hét múlva amíg az összes jogász elveri a faszát.
Ad 2. 10 év letöltendő, melyből pár hónap után szabadláb, és az összes egy része. Nem fogom bevenni, hogy valaki itt nem veti latba a befolyását.
Idézet
 
 
+6 #1 M 2013-02-04 18:07
"Az elhunyt rajongó szülei 10 millió cseh koronát, nagyjából 530 ezer dollár jóvátételt követelnek."

És legutóbb még az ment, hogy szó sincs pénzről ugye. Tényleg vannak olyan szülők, akik megkapják a zsét és ezzel le van tudva, jól élünk?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.