Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Portugál nyelvű katasztrófa-konceptalbumon dolgozik a Moonspell

1755 lesz a Moonspell új nagylemezének címe. A nyáron a Rockmaratonon is fellépő dark metalosok konceptalbumot készítenek a nagy lisszaboni földrengésről, méghozzá portugál nyelven.

0309moonspell

Az 1755-ös lisszaboni földrengés, a világtörténelem egyik legpusztítóbb tömegkatasztrófája lesz a Moonspell új nagylemezének központi témája. Fernando Ribeiróék jelenleg az anyag demóit véglegesítik, a producer pedig ismét Tue Madsen, a legutóbbi pár album zenei rendezője lesz majd. „Beleszerettünk ebbe a koncepcióba, és tökéletesnek tűnt az alkalom, hogy ezúttal az anyanyelvünkön, portugálul énekeljünk róla", mondja a frontember. „Szerintem csak a megfelelő alkalmat vártuk egy ilyen albumhoz. Zeneileg pedig súlyosabb lesz az Extinctnél: földrengető, de nagyon kidolgozott a nagyzenekari megoldásoknak és az ütősöknek köszönhetően, amelyek segítségével a 18. századi Lisszabont szeretnénk megidézni a hallgatóknak. A portugál nyelv emellett számomra is lehetővé tette, hogy másként fejezzem ki magam énekesként. Az a dolgom, hogy eljátsszam a földrengés egy túlélőjét, aki a romok között bolyong, és elmeséli, mi történt."

Ribeiro korábban azt nyilatkozta az anyagról, hogy a gótikus elemek helyett inkább a metalos vonal dominál majd rajta. A megjelenésről egyelőre nem tudni semmit, de az már biztos, hogy a Moonspell ott lesz a nyári Rockmaratonon is.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.