Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Portnoy és az LTE: „Teljesen úgy működött minden, mint mielőtt otthagytam a Dream Theatert”

Tavasszal érkezik a Liquid Tension Experiment harmadik lemeze. John Petrucci, Mike Portnoy, Jordan Rudess és Tony Levin instrumentális projektje tavaly jelentette be újjáalakulását, és a dobos szerint minden gördülékenyen ment a munka során.

0112lte

Március 26-án jelenik meg az InsideOutnál a Liquid Tension Experiment harmadik nagylemeze, amely simán csak az LTE3 címet viseli. „A fő okot az egész 2020-as őrület jelentette”, mondta a Revolvernek Mike Portnoy a visszatérés ütemezéséről. „Elsősorban a járvány és a lezárások tették lehetővé a dolgot. De már sok-sok éve szó van róla. Tíz éve léptem ki a Dream Theaterből, és amíg ott játszottam, nem lett volna sok értelme visszahozni az LTE-t, hiszen a két zenekar három tagja azonos. Aztán kiléptem, utána pedig ismét sok évbe telt, mire begyógyultak a sebek, véget ért a drámázás, és leülepedett a felkavart por. Ezután lett ismét igazán jó a kapcsolatom Johnnal és Jordannel. Ami a zenei oldalt illeti, Jordannel pár éve közösen játszottunk a Cruise To The Edge hajófesztiválon, Johnnak pedig ott volt a tavalyi Terminal Velocity szólólemeze. Szóval úgy tűnt, végre megfelelő lehet az időzítés. A járvány pedig megteremtette számunkra a lehetőséget, hiszen épp egyikünk sem volt turnén. Így aztán összeegyeztethettük a naptárakat, és elkészült a lemez.”

Portnoy szerint a zenei összhang ma is tökéletes a tagok között. „Johnnal huszonöt éven át szerző- és producertársak voltunk. A tavalyi szólólemezén kicsit más volt a szereposztás, hiszen ott az ő albumáról volt szó, nem pedig a Dream Theaterről, ahol együtt írtunk és közösen végeztük a produceri feladatokat. A Terminal Velocitynél nekem más feladatok jutottak: John írta a teljes lemezt, én pedig kiszolgáltam. Ez a sessionista- vagy bérzenész-szerep is komfortos, de amikor néhány hónappal később ismét összejöttünk, hogy felélesszük a Liquid Tension Experimentet, ismét a kettőnk közötti természetes összhang kapott teret a közös dalszerzésben, a közös munkában, a közös döntéshozatalban. Miután ismét ez lett a felállás, teljesen úgy működött minden, mint mielőtt otthagytam a Dream Theatert: egyből kényelmesnek érződött a helyzet.”

lte_cA dallista az alábbi lesz:

01. Hypersonic (8:22)
02. Beating The Odds (6:09)
03. Liquid Evolution (3:23)
04. The Passage Of Time (7:32)
05. Chris & Kevin's Amazing Odyssey (5:04)
06. Rhapsody In Blue (13:16)
07. Shades Of Hope (4:42)
08. Key To The Imagination (13:14)

A The Passage Of Time című dal máris meghallgatható. A bónuszlemezre majdnem egy óra improvizált jammelés kerül. A Liquid Tension Experiment a '90-es évek második felében két kiváló albumot jelentetett meg, amelyek a maguk idejében óriási visszhangot váltottak ki a színtéren, de a Dream Theater evolúciója szempontjából is nagy hatásuk volt, hiszen Jordan Rudess az itteni munka révén került be végül a csapatba.

 

Hozzászólások 

 
#3 Draveczki-Ury Ádám 2021-02-10 11:38
Idézet - Simple:
Nem értem ezt a többször is leírt utolsó mondatot, hisz jól ismert a sztori, hogy mikor Moore az Awake album felvétele után lepattant - tehát 1994-ben -, rögtön Rudesst keresték meg a helyettesítésér e, de ő a Dixie Dregs miatt nem vállalta akkor.

Igen, tehát akkor nem került be. Viszont '99-ben, miután már együtt zenéltek a Liquid Tensionben, már igen, vagyis ez volt a közvetlen előzmény, nem az, hogy öt évvel azelőtt is csalogatták már.
Idézet
 
 
#2 Simple 2021-02-10 11:13
Nem értem ezt a többször is leírt utolsó mondatot, hisz jól ismert a sztori, hogy mikor Moore az Awake album felvétele után lepattant - tehát 1994-ben -, rögtön Rudesst keresték meg a helyettesítésér e, de ő a Dixie Dregs miatt nem vállalta akkor.
Igaz, hogy ekkor még tényleg csak helyettesítésrő l volt szó, de magát Sheriniant is csak "bérelték", később vált taggá, ahogy ez történt volna Jordannel is.
Idézet
 
 
#1 the_bluevoodoo 2021-02-10 10:27
Nagyon jó a témában a Revolver interjúja, ahonnan az idézet is származik, érdemes elolvasni, Portnoy az utóbbi 1 évben kerüli a sajtót a folyamatosan piszkált DT dolog és a kontextusból kiragadott mondatait clickbaitként használó újságírók miatt, úgyhogy kuriózum is.

https://www.revolvermag.com/music/liquid-tension-experiment-how-covid-insanity-led-supergroup-prog-metal-gold
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.