Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Példaképeivel höröghetett a Cannibal Corpse frontembere

Augusztus 20-án összeállt a kanadai Infernäl Mäjesty, hogy egy vancouveri koncerten teljes egészében eljátssza a '80-as évek egyik kultikus death/thrash albumát, az 1987-es None Shall Defy-t. A koncert érdekessége az volt, hogy az énekesi poszton a Cannibal Corpse hörgőmestere, George „Corpsegrinder" Fisher segítette ki a csapatot.

A vancouveri speciális bulin (fotó: Chris Slack) csupán a két gitáros, Steve Terror és Kenny Hallman képviselték a None Shall Defy felállást. Corpsegrinder csatlakozása pedig csupán erre az egy alkalomra szólt, hiszen a banda főállású énekese jelenleg Brian Langley, aki egyébként Tyrants Blood nevű másik csapatával szintén fellépett a koncerten.

A None Shall Defy 1987-ben került a boltokba, és a durva zenék hívei a mai napig könnyes szemmel emlegetik. A lemez megjelenésekor sokan egyenesen a Slayerrel állították párhuzamba a kanadai bandát, ám az anyag nem lett sikeres, így a Roadrunner gyorsan ejtette is őket, ami megtörte a lendületet, és nemsokára fel is oszlottak. „Abban az időben a Roadrunner épp csak beindulóban volt az Államokban, nem volt még olyan erejük, mint manapság", magyarázta egy későbbi interjúban Steve Terror gitáros. „Rengeteg banda volt velük elégedetlen, és ebben mi sem különböztünk... Igazából azt hiszem, az történt, hogy az akkori dobosunk, Rick Hughes elment hozzájuk New Yorkba, és közölte: nem akarunk turnézni, inkább kiadnánk helyette egyből a második albumot. A zenekar többi tagja csupán öt évvel később értesült erről a kis magánakcióról... A kiadó azonban olyan bandákat akart magának, akiket lehet rendesen turnéztatni, így elvesztették irántunk az érdeklődésüket. Akkoriban ugye a kiadók mindenkit leszerződtettek, akit csak megláttak, és nem igazán foglalkoztak utána külön-külön az egyes zenekarokkal..."

Az Infernäl Mäjesty a fenti tankönyvekbe illő balfácánságot követően feloszlott, de az album ekkor már önálló életet élt, és óriási hatást gyakorolt a felívelőben lévő amerikai death metal színtér csapataira, így többek között a Cannibal Corpse-ra is. Steve Terrorék csak azután alakultak újjá, hogy a '90-es évek második felében olyan kedvező visszhangra talált a None Shall Defy újrakiadása, abban azonban a legtöbben egyetértettek, hogy az 1998-as második lemezt, az Unholier Than Thou-t inkább nem kellett volna megjelentetniük. A csapat azóta hellyel-közzel folyamatosan létezik, a hármas albumot 2004-ben adták ki One Who Points To Death címmel. Az eredeti torok, Chris Bailey a következő évben lépett ki a csapatból, mert állítása szerint társai nem fizettek ki neki bizonyos pénzeket.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Zoli 2011-08-22 16:39
Annak idején felléptek a fekete lyukban, jó kis koncert volt. Dedikáltattunk, haverom még a turnébuszba is feljutott...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.