Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Paul Gray dalai is szerepelnek majd a következő Slipknot lemezen

Valószínűleg lesznek a következő Slipknot lemezen olyan dalok, amelyek alaptémái még a két éve elhunyt basszusgitárostól, Paul Graytől származnak – mondta egy friss interjúban Shawn Crahan, az iowai terrorbrigád egyik ütőse. A Slipknot a nyáron nagy sikerrel turnézott Amerikában a Mayhem turnén, és elvileg hamarosan nekilátnak az új album munkálatainak.

„Akadnak Paul által írt dalok, amik a következő lemez részét képezik majd”, mondta Crahan az Artisannak adott interjújában. „Mindannyiunknak úgy kell majd gondolkodnia, mint neki, és akkor ő is ott lesz. Mert ott lesz: nem fordulhat elő, hogy Paul Gray nem lesz a része valaminek, amit a karrierünk további részében csinálunk.”

Mint azt a banda tagjai többször is leszögezték, nem terveznek főállású tagot állítani Gray helyére a közeljövőben, a tavalyi és idei koncerteken kisegítő visszatért őstag, Donnie Steele ezen túl is csak a színfalak mögött basszusgitározik majd. Azt egyelőre nem tudni, hogy a következő Slipknot lemezre ő tolja-e fel a basszust, de nem lepődnénk meg, ha ezt a feladatot inkább Jim Root vagy Mick Thomson vállalná magára.

Ez még persze a jövő ködébe vész, hiszen a banda egyelőre azt sem tudja, mikor vonulhat egyáltalán stúdióba. Habár Joey Jordison dobos már elég konkrét dolgokat is elárult az új anyagról, Corey Taylor énekes egy nyári interjúban azt mondta: az iowai metalosok ötödik lemezének megjelenéséig még akár évek is eltelhetnek. „Léteznek bizonyos demók itt és ott, de a folyamat lassú lesz, mert még mindig vannak emberek a csapatban, akik… szóval akik nem tudjuk, hogyan is kellene éreznünk magunkat a stúdióba vonuláskor Paul Gray nélkül”, fogalmazott Corey. „Egyelőre nem tűnik valósnak a dolog, és nem is hinném, hogy ez változni fog egészen addig, amíg tényleg meg nem kezdjük a stúdiózást. Szóval számomra jobbnak tűnne, ha tényleg lassan, biztosan raknánk össze a zenét, mindenki részvételével, hogy mindenki elmondhassa, ami benne van, mindenki megoszthasson valamit a lemezen. És csak ezután következhet a stúdió, mert addigra már jobban felkészülhetünk rá. Pár évbe biztos beletelik, de őszintén mondom: gondolkodunk rajta, méghozzá komolyan. Csak beletelik még egy kis időbe.”

A Slipknot zenei motorjának számító, 38 éves Paul Gray (a képen) morfiummal és fentanillel adagolta túl magát 2010. május 24-én, egy Des Moines-i külvárosi hotelszobában. Habár a Slipknot basszerének drogproblémáival egész környezete tisztában volt, elképzelhető, hogy haláláért kezelőorvosa, Daniel Baldi a felelős, akit nemrég azzal gyanúsítottak meg, hogy Gray mellett még további hét betegének túladagolásos halálát okozhatta. Az orvos az engedélyezettnél jóval nagyobb mennyiségű fájdalomcsillapítót és egyéb gyógyszert írt fel betegeinek.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Trollmagnet 2012-09-25 15:59
nem fordulhat elő, hogy Paul Gray nem lesz a része valaminek, amit a karrierünk további részében csinálunk.”"

Akkor bizony ez lesz az utolsó Slipknot lemez.. Kíváncsi vagyok, hogy a szokásos kissé nagyot (és sokszor egymás ellent) mondó nyilatkozatok után mi sül ki ebből. Remélem egy igazi klasszikus, Corey meg igazán leállhatna már ezzel a még egy kis idő kell szöveggel, hiszen kb. világos, hogy a Stone Sour miatt húzódozik...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.