Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Patton, Scott Ian, Lombardo: Exploited-feldolgozást hozott ki az újjáalakult Mr. Bungle

Több mint húsz év után új stúdiófelvételt tett közzé a Mr. Bungle. A megafelállásban újjáéledt csapat a The Exploited USA című örökbecsűjét értelmezte újra.

0815bungle

Mindössze néhány koncert erejéig ismét aktivizálta magát februárban a Mr. Bungle, Mike Patton eredeti zenekara. Az elvetemült zenei kísérleteiről híres, bekategorizálhatatlan muzsikában utazó csapat 2000 környékén szüntette be tevékenységét, a mostani újjáéledés keretében pedig Los Angelesben, San Franciscóban és New Yorkban álltak színpadra. A felállásban az eredeti tagságot képviselő Patton, Trevor Dunn basszer és Trey Spruance gitáros mellett két igazi nagyágyú kapott helyet Scott Ian gitáros (Anthrax, S.O.D.) és Dave Lombardo dobos (Slayer, Suicidal Tendencies) személyében. A kiváló visszhangot kiváltott koncertek középpontjában elsősorban az 1986-os első demó, a The Raging Wrath Of The Easter Bunny anyaga állt, és ilyen alapozás után cseppet sem meglepő: a zenekar máris nagyban dolgozik az ősrégi dalok új változatain.

A demós számok mellett három kiadatlan, de az említett korszakból származó darabot, illetve néhány feldolgozást is rögzítenek egy új kiadványra, amely még idén megjelenik Patton kiadójánál, az Ipecac Recordingsnál. Az egyik utánjátszást azonban már most közzétették: a The Exploited USA dala máris meghallgatható, és mind a szám, mind a hozzá kiadott póló bevételeivel a MusiCares COVID-19 Relief Fund alapítványt támogatja. Az amerikai hanglemezkiadók szövetsége, a RIAA által létrehozott alap a zeneipar munka nélkül maradt dolgozóin kíván segíteni.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.