Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Pat O'Brien gitározik majd a Slayerben Budapesten

A Cannibal Corpse-os Pat O'Brien veszi át az Exodus főnök Gary Holt helyét kisegítőként a Slayerben a Megadeth-tel közös European Carnage turné hátralévő állomásain április 6-tól - így a két nappal későbbi budapesti koncerten is, hiszen Holtnak erre az időszakra kötelezettségei vannak az Exodusszal. Jó hír, hogy Jeff Hanneman már gyakorol is a gitáron, gyors gyógyulása még orvosait is megdöbbentette.

Gary Holt utoljára április 4-én, az olaszországi Padovában lép fel a Slayerrel, Pat pedig két nappal később Zágrábban csatlakozik a bandához. A turné április 14-én zárul Eindhovenben, addig O'Brien játszik majd Kerry Kingékkel. A baktériumfertőzés miatt parkolópályára tett Jeff Hanneman gyors gyógyulása még az orvosokat is meglepte, Jeff már gitározni is gyakorol otthon. Az idén 43 éves Pat hosszú évek óta a floridai death metalosok sorait erősíti, de a '90-es évek második felében egy rövid ideig gitározott a Nevermore-ban is.

Budapesti tudnivalók

Ami az április 8-ai budapesti bulit illeti, a két thrasher istenség előtt végül senki sem játszik, Dave Mustaine-ék nyitják a koncertet nagyjából este nyolckor, és a Slayer lép színpadra másodjára, kicsivel tíz előtti kezdéssel.

Az este folyamán a zene a főszereplő, a két banda nem akart óriási díszletekkel és hatalmas stábbal turnézni, így inkább a hangosítás minőségére helyezték a hangsúlyt. Teljes felszerelésük épp ezért el is fér négy kamionban, amit a két csapat turnébusza és még két további busz kísér. A 300 négyzetméteres színpad kialakítása is hagyományosnak mondható, bár az óriási hangládák és a fényhidak elhelyezése meglehetősen látványos lesz. Az építés reggel nyolckor kezdődik, és kora délután már a hangbeállás zajlik. Huszonöt fős magyar technikai személyzet segít a helyszínen, hogy minden időben a helyére kerüljön, ebből négyen a koncertek ideje alatt is dolgoznak a világosítóknak.

Ami a továbbiakat illeti, egyik bandának sem voltak extra kívánságai: mind a Slayer, mind a Megadeth egy-egy közös öltözőt és egy-egy próbahelyiséget kért. Az öltözőket kényelmesen, de semmi esetre sem extra módon kell berendezni, csak néhány kanapéra van szükségük. Ellátás kapcsán is főként gyümölcsöket, üdítőket, kávét és teát kértek, de azért némi chips, tortilla és csokoládé is kerül a délutáni nassolnivalók közé. Vacsorára amerikai és ázsiai jellegű ételeket rendeltek. Ami az alkoholt illeti, nem tudunk extra információkkal szolgálni, de mivel a Megadeth-ből Dave Mustaine és David Ellefson egyaránt gyógyult alkoholisták, az ő esetükben ez eleve nem is merül fel.

A turné meglehetősen szigorú beléptetési és biztonsági előírásokkal dolgozik, amelyeket Budapesten is betartatnak: az Arénába belépéskor teljes test- és táskaellenőrzésre kerül sor, nem lehet behozni semmilyen üveget, palackot, fél- vagy teljesen profi fényképezőgépet, hang- és videófelvevőt a létesítménybe. Ezt a koncert ideje alatt is folyamatosan ellenőrizni fogják a tömegben, és ha valakit kép- vagy hangfelvétel készítésén érnek, elkobozzák a teljes felszerelést. Ezen felül nem lehet még a koncertre bevinni lézerpontozót, lámpát, vakut, bármilyen típusú kést, sokkolót, botot, buzogányt, láncot vagy üvegtárgyat. Az Aréna egész területén tilos lesz a dohányzás.

A turné során mind a Megadeth, mind a Slayer variálgat a játszott dalokon a koncerteken, bár a váz mindenképpen adott. A március 29-ei corunnai koncerten Spanyolországban az alábbi számokat nyomták:

Megadeth:

01. Trust
02. In My Darkest Hour
03. Hangar 18
04. Wake Up Dead
05. Poison Was The Cure
06. Head Crusher
07. She-Wolf
08. A Tout Le Monde
09. 1320
10. Sweating Bullets
11. Symphony Of Destruction
12. Peace Sells
13. Holy Wars... The Punishment Due

Slayer:

01. World Painted Blood
02. Hate Worldwide
03. War Ensemble
04. Postmortem
05. Temptation
06. Dead Skin Mask
07. Silent Scream
08. The Antichrist
09. Americon
10. Payback
11. Seasons In The Abyss
12. Snuff
13. South Of Heaven
14. Raining Blood
15. Black Magic
16. Angel Of Death

 

Hozzászólások 

 
#6 kutya 2011-04-01 12:08
jó lesz
Idézet
 
 
#5 Guest 2011-03-31 12:10
levegőt venni lehet ott bent???
Idézet
 
 
+1 #4 Valentin Szilvia 2011-03-31 12:09
Idézet - Dani:
Tök érdekes infok, de valaki igazán korrektúrázhatt a volna a szöveget, vagy a szerző átolvashatta volna legalább egyszer, rengeteg bénaság maradt benne, már-már hardrock.hu a színvonal :S


Tényleg voltak benne hibák. Mi sem vagyunk droidok teljesen. :) Javítottuk.
Idézet
 
 
#3 Guest 2011-03-30 17:25
pat o' brien, igen!!!
Idézet
 
 
#2 Guest 2011-03-30 17:02
Hát szerintem kifizettem érte annyi pénzt, hogy legalább a félprofi kamerával tudjak nyomorogni, tudniillik sokra nem megyek vele, max a seggemnek lesz jó mikor arra kerítek sort. A fényképek és videók gyenge mivoltát igazolja tovább a 2 méteres állatok beállítása elém. Egyetlen korrekt megoldást tudok elképzelni mindenki számára, hogy felveszik szépen a saját kamerájukkal, és eladják a kijáratnál. A megoldást rátok bízom, de 2000 db biztos kell :D
Idézet
 
 
#1 Guest 2011-03-30 15:39
Tök érdekes infok, de valaki igazán korrektúrázhatt a volna a szöveget, vagy a szerző átolvashatta volna legalább egyszer, rengeteg bénaság maradt benne, már-már hardrock.hu a színvonal :S
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.