Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Paradise Lost: új lemez, DVD és death metal

November közepétől stúdióba vonul a brit Paradise Lost, hogy rögzítse új nagylemezét, amely valamikor a jövő év első felében kerülhet a boltokba. A banda rajongói szintén gyúrhatnak a november 7-én érkező Draconian Times DVD-re, illetve Greg MacKintosh gitáros és Adrian Erlandsson dobos death metal projektje, a Vallenfyre október 31-én esedékes debütáló albumára is.

A közelgő stúdiózás tényét Erlandsson erősítette meg a görög Rock Overdose-nak, akinek ez lesz az első albuma a brit doom/dark metalosok soraiban, hiszen az ütős csak közvetlenül az előző Faith Divides Us – Death Unites Us lemez felvételei előtt csatlakozott a bandához, így mindenki jobbnak látta, ha az anyagot a sessiondobos Peter Damin kalapálja fel. A Paradise Lost rajongók számára jó hír, hogy november 7-én megjelenik a Draconian Times MMXI című DVD kiadvány is. Greg MacKintoshék tavasszal összesen hét speciális fellépést szenteltek klasszikus 1995-ös anyaguknak, és ezeken természetesen teljes egészében el is játszották a tavasszal a Sony Legacy sorozatában újrakiadott Draconian Times dalait.

Az április 1-jén a londoni The Forumban adott koncert mellett a DVD bőséges interjúkat is rejt majd a Draconian Times készítéséről nemcsak a Paradise Lost tagjaival, de menedzserükkel, a banda mellett 1990 óta kitartó Andy Farrow-val, illetve Simon Efemey-vel, a lemez producerével is. A kiadványon helyet kap majd egy dokumentumfilm is a rövid emlékturnéról, utóbbit maga Steve Edmondson basszusgitáros készítette.

A DVD dallistája az alábbi:

01. Enchantment
02. Hallowed Land
03. The Last Time
04. Forever Failure
05. Once Solemn
06. Shadowkings
07. Elusive Cure
08. Yearn For Change
09. Shades Of God
10. Hands Of Reason
11. I See Your Face
12. Jaded
13. Faith Divides Us, Death Unites Us
14. True Belief
15. One Second
16. Say Just Words
17. Rise Of Denial
18. As I Die

Akinek még ez sem elég, és a zenekar korai vonalától sem zárkózik el, október 31-én igazi csemegét kap MacKintosh és Erlandsson friss projektjétől, a Vallenfyre-től, akik A Fragile King címmel adják ki bemutatkozó albumukat a Century Mediánál. A Paradise Lost zenei agya és dobosa mellett a csapatban a My Dying Bride gitáros Hamish Glenncross, illetve egy Mully nevű harmadik gitáros is érdekelt, a basszusgitáros pedig a Doomból és az Extinction Of Mankindból ismerős Scoot. A vokálokért rendhagyó módon MacKintosh felel. A The Fragile King lemezcím Greg 2009 végén elhunyt apjára utal, és a szövegek egy része is a vele történteket boncolgatja.

A Vallenfyre a tervek szerint nem egyszeri projekt lesz, hanem normálisan működő zenekar, amelytől 2012-ben koncertek is várhatók. A banda épp most adott ki egy kétszámos bakelit kislemezt a Desecration és Iconoclast dalokkal, amelyek itt meghallgathatóak.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.