Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Pain Of Salvation: megvan a billentyűs és a turnébasszer

Hivatalosan is a Pain Of Salvation tagja lett Daniel „D2” Karlsson billentyűs, a basszusgitárosi poszton pedig az egykori Meshuggah bőgős Gustaf Hielm bizonyíthat majd Daniel Gildenlöw-éknél (a képen) a február-márciusi európai turnén.

Gustaf Hielm 1994-ben már játszott egy rövid ideig a svéd progresszíveknél, még azelőtt, hogy a következő évben csatlakozott volna a Meshuggah-hoz a kilépett Peter Nordin helyén. A muzsikus egészen 2001-ig zenélt Fredrik Thordendaléknál. Daniel Karlsson szintén nem teljesen új szereplő a Pain Of Salvation sztoriban, hiszen Indiában már játszott velük billentyűsként, Dél-Amerikában és Európában pedig basszerként ugrott be a bandába.

„Nagyszerű, hogy Gustaf csatlakozik hozzánk a turnéra”, mondja a főnök Daniel Gildenlöw. „Az egyik legjobb basszusgitáros, akit csak valaha láttam, alig várom, hogy halljam, amint a nótáinkat játssza. Ami pedig Danielt illeti, az évek során mindig rengeteg problémánk volt azzal, hogy olyan embereket találjunk, akik elég jók ahhoz egyetlen hangszeren, hogy úgy nyomják el a dalainkat, ahogyan kell. Ezek után aligha kell külön kiemelnem, mennyire lenyűgözött minket, amint basszusgitáron és billentyűkön is bizonyított. Teljesen természetes volt, hogy felkérjük őt a csatlakozásra. Másrészt kezdtek unalmassá válni a zenekari megbeszélések is úgy, hogy csak Léo (Léo Margarit dobos) és én vettünk részt rajtuk…”

A Pain Of Salvationből ősszel két tag is távozott: Johan Hallgren gitáros távozása október első felében vált nyilvánossá, Fredrik Hermansson billentyűs kilépése pedig néhány héttel később derült ki. A két tag számára tehát az aktuális Road Salt Twovolt az utolsó Pain Of Salvation lemez, Magyarországon pedig a zenekar októberi fellépésén köszönthettük őket utoljára zenekari tagként. A 35 éves Hermansson Gildenlöw-t leszámítva a Pain Of Salvation legrégebb óta aktív tagja volt, a főnök mellett ő az egyetlen zenész, aki a banda összes eddigi nagylemezén játszott.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.