Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ozzy miatt rengetegen kezdtek el odafigyelni ránk”

Habár Gus G. még nagyban koncertezik Ozzy Osbourne-nal, és hamarosan a következő Ozzy lemezen is megkezdődik a munka, a görög gitáros eredeti csapata, a Firewind sem pihen: már tíz daluk van, és ha hihetünk Bob Katsionisnak, némi stílusmódosítást eszközölnek majd ezekben.

„Gusnak és nekem igen szilárd elképzeléseink vannak arról, milyen irányba akarjuk vinni a Firewind zenéjét", mondta az EspyRocknak a zenekar gitáros/billentyűse. „Gus lefekteti az elvárásokat, nekem pedig komoly ismereteim vannak a technikai dolgokról, vagyis alapból tök fölösleges bevonni a munkába egy producert, amikor pontosan tisztában vagyunk vele, mit csinálunk. Szerintem ez az oka annak, hogy valamennyire eredeti a hangzásunk, bár természetesen nem ez a legeredetibb megszólalás a System Of A Down óta. De ha meghallod a Firewindet, biztosan meg tudod mondani róla, hogy az Firewind. Mivel azonban valamiféle fordulópontnál járunk éppen, már gondoltunk rá, hogy talán nem egy negyedik Allegiance-szel kellene előrukkolnunk. Vagyis lehet, hogy bevonunk egy külső embert. Miért is ne? Mégis a hetedik lemezünkről van szó..."

A zenekar nagyjából tíz kész dallal rendelkezik, és folyamatosan küldözgetik egymásnak az új ötleteket. „Mindannyiunkban ott motoszkál, hogy fel kellene frissítenünk egy kicsit a zenénket. Az emberek általában power metalnak hívnak minket, de ők nem tudják, mi az a power metal. Mi igen, mert azon nőttünk fel. Ez csak egy címke, amit ránk ragasztottak, aztán mindenki átvette... Azt ugyanakkor nehéz megmondani, mit lehetne megváltoztatni, hiszen öt különböző emberről és három dalszerzőről van szó. Nem könnyű kiszámítani, merre megy majd el ez az egész... Fejben tudom, mit akarok hallani, de nehéz ezt körülírni. Leginkább úgy fogalmazhatnék, több rockot szeretnénk. Nem tudom, végül mi sül ki a dologból, de az biztos, hogy van rajtunk némi nyomás, hiszen Ozzy révén rengetegen kezdtek el figyelni a Firewindre. Vagyis biztos, hogy egy nagyon jó albumot kell készítenünk."

A csapat legutóbbi lemeze, a Days Of Defiance tavaly ősszel jelent meg.

 

Hozzászólások 

 
#3 matheusthemaggot 2011-08-05 19:50
Ja köszi.
Idézet
 
 
#2 Equinox 2011-08-05 15:34
Azt akarja h nem lesz annyira újító mint a SOAD, de nem is az a kiszámítható és kicsit sablontermelés amit eddig a Firewind nyújtott. Szerintem
Idézet
 
 
#1 matheusthemaggot 2011-08-05 13:46
Most miért hozta fel a SOAD-ot? Vagy mit akar? Nem értem...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.