Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ozzy: itt az Ordinary Man lemez borítója, meghallgatható az Elton Johnnal közös címadó dal

Várhatóan február 21-én jelenik meg Ozzy Osbourne új albuma. Az Ordinary Mannek most bemutatták a borítóját, és a lemez érdekessége, hogy egy Elton Johnnal közös duett is helyet kap rajta, amely máris meghallgatható.

0110ozzy

Előrendelhető Ozzy Osbourne új albuma, az Ordinary Man, amely minden jel szerint jövő hónap végén lát napvilágot az Epic kiadó gondozásában, és most végre a borítóját is közzétették. Az anyag csaknem tíz teljes évvel követi a sorban a legutóbbi Screamet, amely 2010-ben jött ki. Az új anyag Ozzy és a rapper Post Malone nemrég megjelent közös dala, a Take What You Want hátán formálódott ki. Watt gitárosként pár éve Glenn Hughesszal és Jason Bonhammel zenélt a California Breedben, azóta pedig sikeres produceri pályát futott be. Az új Ozzy-lemezen nemcsak társszerzőként és zenei rendezőként, hanem gitárosként is szerepel, de a többi hangszeres sem ismeretlen: basszusgitáron Duff McKagan (Guns N’ Roses), a dobokon Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) nyomul.

ozzyosbourne_cAz album egyik érdekessége az alább meghallgatható címadó szerzemény lesz, amelyben maga Elton John zongorázik és énekel Ozzyval duettet. „Ez amolyan utólagos ötletként merült fel”, mondta Chad Smith Ozzy felesége és menedzsere, Sharon Osbourne The Talk című show-jában. „A dalban volt zongora is, így elgondolkodtunk, kik jöhetnek szóba kiemelkedő zongoristaként. Nem is tudom… Szerezzük meg a Rakétaembert! Így aztán Andrew és én leutaztunk Atlantába, mert Elton John ott él, ha éppen a keleti parton van. Zongorázik a nótában, természetesen csodálatosan. És ezek után már azt mondtuk: oké, miért nem vesszük rá, hogy egy verzét is felénekeljen? A végeredmény valami kibaszott csodálatos. Itt van ez a két ikonikus, legendás angol rocker, akik mindent láttak már, és az életük végéről énekelnek, hogy I don’t wanna die an ordinary man. Valami kibaszott hatalmas! Andrew és én alig hittük el, amit hallunk, Elton pedig nagyszerű ember, hihetetlenül nagylelkű. Csak annyit mondott: imádom Ozzyt, bármit megteszek érte.”

A május végén startoló észak-amerikai turnén ismét Zakk Wylde gitározik majd az énekes oldalán, és nincs okunk azt feltételezni, hogy Ozzy búcsút intett volna az utóbbi években jól bevált szólóbanda többi tagjának, azaz Rob „Blasko” Nicholson basszernek, Tommy Clufetos dobosnak és Adam Wakeman billentyűsnek. Ami Európát illeti, Ozzy eredetileg már 2020 tavaszán nekivágott volna az útnak a Judas Priest vendégeskedésével, a No More Tours 2 körút pótlásaként, ám az énekes nyakműtét miatti lábadozása miatt a turnét másodszorra is el kellett halasztani. Az állomásokat azóta újra lekötötték: ennek értelmében az első buli október 23-án lesz Newcastle-ben, és december 7-én, Helsinkiben zárul majd a menet. Magyarországhoz legközelebb november 13-án, a prágai O2 Arenában, illetve november 16-án, a bécsi Stadthallében lehet majd elcsípni a párost.

 

Hozzászólások 

 
#2 Montsegur 2020-01-12 12:47
Slash is rég játszott ekkora szólót, mint itt...
Idézet
 
 
#1 shmonsta 2020-01-10 16:21
Erre a dalra tényleg a csodálatos a legjobb szó. Ha a többi számban csak recsegés lenne, akkor is megrendelném ezt az albumot.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.