Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Øystein szerint az eddigi legjobb Borknagar album az Urd

Március 26-án érkezik a norvég Borknagar új nagylemeze, amely az Urd címet kapta, és kilenc új szerzeményt rejt majd Øystein G. Brunéktól. A csapatba ezen az anyagon tér vissza teljes állású tagként Simen Hestnæs, azaz ICS Vortex basszusgitáros/énekes.

Az Urd Jens Bogren producerrel készült az örebrói Fascination Street stúdióban, borítóját pedig a brazil Marcelo Vasco készítette. A Borknagar igazi megafelállással vette fel a lemezt, hiszen a főnök Øystein G. Brun gitáros mellett Vintersorg énekes, Lars A. Nedland billentyűs/énekes, ICS Vortex basszusgitáros/énekes és Jens F. Ryland szólógitáros alkotják jelenleg a bandát. A lemezt David Kinkade dobolta fel, de ő a stúdiómunkálatok után kilépett a zenekarból, hogy csatlakozzon a Soulflyhoz.

A lemez dallistája az alábbi:

01. Epochalypse
02. Roots
03. The Beauty Of Dead Cities
04. The Earthling
05. The Plains Of Memories
06. Mount Regency
07. Frostrite
08. The Winter Eclipse
09. In A Deeper World

„2011 júniusa folyamatosan dolgozom a lemezen éjjel-nappal", mondja az anyagról Brun. „Ugyanez áll a többiekre is. Soha korábban nem készítettünk még olyan lemezt, amibe ennyire mélyen, elkötelezetten belefolyt volna a teljes tagság. Az Urd egészen biztosan az eddigi zenei utazásunk csúcsát jelenti, és hihetetlenül büszkék vagyunk rá, hogy elkészítettük ezt az album-óriást. Sziklaszilárd, érzelemgazdag, gyors, lassú, epikus és progresszív: benne van a zenei világunk minden összetevője. És akkor még nem is említettem az arany hármas, azaz Vintersorg, Mr. Vortex és Lazare teljesítményét, akik az énektémáikkal beragyogják ezt a lemezt. Hát kell ennél többet mondanom?"

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.