Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Otthagyja a Dragonforce sorait Frédéric Leclercq

Távozik a Dragonforce soraiból Frédéric Leclercq basszusgitáros, aki természetesen még feljátszotta a zenekar hamarosan megjelenő új nagylemezét. Az új ember a YouTube-ról ismert Stevie T lett.

0731df

Hétvégén, Hamburgban utolsó koncertjét adja a Dragonforce-szal Frédéric Leclercq basszusgitáros, aki tizenhárom termékeny év után mond búcsút a virgabajnok heavy/speed metalban erős alakulatnak. „Kaptam egy elképesztő lehetőséget, amiről hamarosan beszámolok”, indokolja döntését Frédéric. „Nincs harag a többiekkel, mindenkinek csak a legjobbat kívánom a zenekarban. A rajongók támogatását pedig nagyon köszönöm.”

A zenekar új – egyelőre beugró – basszere a jelek szerint Steve Terreberry, azaz Stevie T, aki leginkább a YouTube-ról ismert, csatlakozása pedig eredetileg viccnek indult, amikor Herman Li gitáros nyár elején tréfásan felkérte, hogy lépjen be hozzájuk triangulumosként. Stevie erre feltett a YouTube-ra egy videót, amelyben feljátszott egy triangulum-szólót a Dragonforce legismertebb számához, a nemrég beplatinázódott Through The Fire And Flameshez. Mindez annyira mély benyomást tett a bandára, hogy azonnal meg is invitálták Leclercq helyére turnébasszernek a multihangszerest Terreberryt.

dragonforce_c A Dragonforce új albuma, az Extreme Power Metal szeptember 27-én jelenik meg, rajta az alábbi dalokkal:

01. Highway To Oblivion
02. Cosmic Power Of The Infinite Shred Machine
03. The Last Dragonborn
04. Heart Demolition
05. Troopers Of The Stars
06. Razorblade Meltdown
07. Strangers
08. In A Skyforged Dream
09. Remembrance Day
10. My Heart Will Go On

Mivel Vadim Pruzhanov billentyűs tavaly távozott a csapatból, a szintetizátoros témákat ezúttal az Epicából ismert Coen Janssen játszotta fel. A Highway To Oblivion című szerzemény máris meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
#3 Goodbye 2019-08-16 10:46
Szomorú látni, ahogy egy ilyen banda szétesik. Vajon mi az az elképesztő lehetőség ami miatt otthagy egy olyan zenekart aminek ő volt a motorja?
Idézet
 
 
#2 Gereblye Géza 2019-08-16 08:59
Ez egy bohóc. Pont odavaló.
Idézet
 
 
#1 dmagnetic 2019-08-15 22:16
:DDDD
SteveT nagy arc, vicces videókkal. Bámultam én is azon a videón. Iszonyat jó gitáros,de láttam már basson is szólózni. Baromira meglepett ez a hír.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.