Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ott voltunk egymás mellett, hogy tényleg a lehető legjobb albumot tehessük le az asztalra”

Április 1-jén új albummal jelentkezik a Red Hot Chili Peppers, amelyről most a harmadik szerzeményt is közzétették. A zenekar – elvileg – Budapesten is fellép nyár elején.

0204rhcp

73 perces, tizenhét dalt rejtő új nagylemezzel jelentkezik tavasszal a Red Hot Chili Peppers. Az Unlimited Love-ot Rick Rubin producerkedésével készítette a zenekar, az első albumuk lesz John Frusciante gitárossal a 2006-os Stadium Arcadium óta, és a 2016-os The Getaway folytatásaként kerül a boltokba. „Egyetlen célunk volt: elveszni a zenében – mondja a zenekar. – Órák ezreit fordítottuk közösen és egyenként is a teljesítményünk csiszolására: ott voltunk egymás mellett, hogy tényleg a lehető legjobb albumot tehessük le az asztalra. Az isteni kozmoszra hangoltuk az antennáinkat, és rohadtul hálásak vagyunk a lehetőségért, hogy ismét közösen lehetünk egy helyiségben, hogy újfent megpróbáljunk jobbak lenni. Napokon, heteken, hónapokon át hallgattuk egymást, írtuk a dalokat, jammeltünk szabadon, és óriási gondossággal, céltudatosan finomítottuk e jammelések gyümölcseit. Megbűvöltek bennünket a hangok, a ritmusok, a lüktetés, a szövegek és a dallamok. Azt szeretnénk, ha fényt hozhatnánk a világba, ha felemelhetnénk, összekapcsolhatnánk, összehozhatnánk az embereket. Az Unlimited Love minden egyes dala egy-egy arcunkat, a világmindenségről alkotott nézeteinket tükrözi. Ez a mi életünk küldetése. Dolgozunk, koncentrálunk, felkészülünk, így amikor megérkezik a leghatalmasabb hullám, fel tudunk pattanni a hátára. Az óceán ezúttal igazán hatalmas hullámmal ajándékozott meg bennünket, ez a lemez pedig életünk összegző lovaglása ennek tetején."

rhcp_cA dallista az alábbi lesz:

01. Black Summer
02. Here Ever After
03. Aquatic Mouth Dance
04. Not The One
05. Poster Child
06. The Great Apes
07. It's Only Natural
08. She's A Lover
09. These Are The Ways
10. Whatchu Thinkin'
11. Bastards Of Light
12. White Braids & Pillow Chair
13. One Way Traffic
14. Veronica
15. Let 'Em Cry
16. The Heavy Wing
17. Tangelo

A Black Summer és a Poster Child már ismert, most a Not The One is meghallgatható. Amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, a Red Hot Chili Peppers – legnépszerűbb felállásában először – június 15-én Budapesten, a Puskás Arénában koncertezik. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#1 Torzonborz 2022-03-25 11:19
Sokáig bele sem hallgattam a The Getaway c. lemezükbe, mert csak rosszat olvastam róla. Aztán a múltkor elindítottam belőle az első 2 dalt, és lehidaltam. Nagyon is ott van a dalok megírása, és a keverés szempontjából egyaránt. Szóval erre is kíváncsi leszek.

Addig is van tőlük egy elég ígéretes "raktár koncert": From the basement.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.