Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ötszámos EP-vel indítja 2016-ot a Voivod, de készül az új album is

1202voivodPost Society címmel speciális EP-vel jelentkezik február 26-án a kanadai Voivod. A minialbumra már két új dal is felkerül, és nagyban dolgoznak a teljes nagylemezen is, amely várhatóan szintén megjelenik 2016 folyamán.

Öt stúdiófelvételt rejt a Voivod új, Post Society című EP-je, amelyet február végén dob piacra a Century Media. A félórás minialbum fő csalogató vonzerejét mindenképpen két friss szerzemény jelenti, de azok a témák is ritkaságnak számítanak, amelyek korábban csak bakeliten jöttek ki az At The Gatesszel és a Napalm Deathtel közös spliteken. A banda emellett a Hawkwind Silver Machine-jét is feldolgozta.

A dalok az alábbiak:

01. Post Society
02. Forever Mountain
1224voivod03. Fall
04. We Are Connected
05. Silver Machine

Eközben persze már folynak a következő album munkálatai is. „Kicsit más lesz, mint az előző”, mondta az irányvonalról pár héttel ezelőtt Denis Belanger énekes, azaz Snake a Metal Waninak. „De a Voivod mindig, minden egyes alkalommal mást csinált. Már eleve az új basszusgitárosunk, Rocky miatt is más a végeredmény, hiszen ő is hozott új színeket a zenébe. Szóval másmilyen lesz, mint a Target Earth volt, de ettől még természetesen továbbra is voivodos. Szerintem Chewy legutóbb olyan zenét akart csinálni, amilyet a Voivod-rajongók hallani akarnak, és sikerrel is járt, tényleg ott volt benne Piggy szelleme. Egyből megmondod, hogy mindent körülölel, ott van a zenében a lényeg. De Chewynak is megvannak a maga saját jellegzetességei, hiszen egy másik emberről beszélünk.”

Korábban Michel Langevin dobos is némiképp eltérő zenei megközelítést emlegetett az interjúkban. „Visszakapcsoltunk progrock-üzemmódba”, mondta Michel „Away” Langevin dobos még év elején, a We Are Connected single megjelenése kapcsán. „Különösen igaz ez erre az új single-re, ez ugyanis tényleg szégyentelen progrock. Persze ettől még mindig megpróbáljuk thrashesen tartani a dolgokat, én is nyomatom mindig a kétlábdobos témákat, szóval egyszerre van egy punkos íz is az egészben. Biztosan nem fogjuk elfelejteni a saját gyökereinket.”

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 hjules 2015-12-26 22:00
Hu, passz. Sajnálom, mert a newsted albumot rendkivül kedvelem. Remélem előkerül és készít még valamit.
Valószínűleg csalódott a newsted fogadtatásában.
Idézet
 
 
+2 #1 Tulus 2015-12-25 11:19
Vajon mi lehet Jason-el? Jól eltűnt mindenhonnan :(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.