Shock!

augusztus 14.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Öt rockturné fért be 2011 huszonöt legsikeresebbje közé

A The Hollywood Reporter összeállította 2011 legsikeresebb turnéinak jegyzékét. A papírforma idén is bejött: az élen természetesen a U2 áll, hard rock vonalon a Bon Jovi kaszálta a legtöbbet, a metal előadók közül pedig az Iron Maiden bizonyult a legnagyobb nézőmágnesnek az idei évben.

Az éves összesítés élére természetesen ismét a U2 került, mint tulajdonképpen minden évben, amikor koncertezni indulnak: a három éve futó 360° turné már minden idők legsikeresebbjének számít, összbevétele 736 millió dollár fölött jár. Ebből 2011-ben több mint 2,8 millióan váltottak jegyet mintegy 293 millió dollár értékben, hogy megnézzék Bonóékat. A második helyen a Bon Jovi domborít, akik a lista legmagasabbra került hard rock előadóiként hatvannyolc bulin összesen 1,8 millió rajongónak játszottak, és ezzel 192 milliós jegybevételt értek el. A turnét Bécsben mi is megnéztük, a negyedik helyre került Roger Waters (kilencvenkét koncert 150 millió dolláros bevétellel) pedig szerencsére Budapestre is eljutott.

Az első huszonöt helyezett között a fenti hármon túl már csak két rockzenei előadó szerepel: a tizennyolcadik helyen feszítő Journey Steve Perry nélkül, Arnel Pinedával a fronton is simán összehozott közel 40 millió dollárt idei hetvenhárom koncertjén, a huszadik helyre került Iron Maiden pedig a rangsor egyetlen heavy metal bandájaként több mint 33 millió dollárt kasszírozott a The Final Frontier World Tour idei harminchárom állomásán.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.