Shock!

április 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Örömmel jelenthetjük be, hogy majdnem négy év után a fenevad ismét felébredt!”

0703atreyuSzeptemberben, többéves némaság után visszatér a koncertszínpadokra a dél-kaliforniai Atreyu. Az Európában kevéssé ismert, de az Egyesült Államokban igen jónevű banda fullosan újraindítja a motort.

„Elérkezett az idő”, mondja a visszatérésről Brandon Saller dobos. „Az elmúlt négy hónapot e pillanat tervezésével töltöttük: új zenéket írtunk, és a jövőn gondolkodtunk, miközben a múltba is visszatekintettünk. Mindannyian arra a következtetésre jutottunk, hogy itt a megfelelő pillanat. A történetünk túl szép ahhoz, hogy örökre elfelejtsük, a rajongóink pedig túl sokat adtak nekünk, és túl sokáig tátongott űr az Atreyu helyén úgy a világban, mint bennünk. Örömmel jelenthetjük be, hogy majdnem négy év után a fenevad ismét felébredt!”

Az Atreyu Alex Varkatzas énekes, Dan Jacobs gitáros és Saller jóvoltából alakult a 20. század legvégén, és ez a trió a végsőkig ki is tartott egymás mellett. A hardcore/punk, metalcore vonalon elindult zenekar már 2002-es debütlemezével, a Suicide Notes And Butterfly Kisses-zel tekintélyes ismertségre tett szert az Egyesült Államokban, amit az évek során egyre csak növeltek, miközben muzsikájuk fokozatosan finomabbá, néhol már-már egyenesen rock'n'rollossá vált. Legnagyobb sikereiket a 2004-es The Curse-szel aratták, ami több mint 450 ezer példányban talált gazdára odaát, legjobb Billboard-listás helyezésüket pedig legdallamosabb anyaguk, a 2007-es Lead Sails Paper Anchor hozta meg, amely a nyolcadik pozícióban debütált Amerikában. Utoljára 2009 őszén adtak ki soralbumot Congregation Of The Damned címmel, melyen megint szigorúbban fogalmaztak egy kissé.

Az újjáéledt csapat felállása a legutóbbi, azaz az alaptrió mellett Travis Miguel gitározik, a basszer pedig Marc McKnight. A visszatérő fellépés szeptember 14-én lesz a sacramentói Aftershock fesztiválon.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 zsileep 2014-07-03 07:21
Éljen-éljen!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.