Shock!

május 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Operaénekesekkel közösen lép színpadra a Satyricon

0511satopSzeptember 8-án a Norvég Nemzeti Opera kórusával közösen lép fel Oslóban, a Den Norske Opera & Ballettben a hamarosan új lemezzel jelentkező Satyricon. A jeles eseményre az Ultima Oslo Kortárs Zenei Fesztivál keretében kerítenek sort.

„Különböző zenei kifejezésmódokat összekeverni mindig érdekes", áll a speciális fellépést beharangozó sajtóközleményben. „Új hangzásképek születnek, és ha sikeresek, új stílusirányzatok és zsánerek jönnek létre. Mi jönne létre a heavy metal rockerek és az operai képzettségű énekesek közös munkájából? Találjuk ki! A nemzetközi hírnevű heavy metal csapat, a Satyricon és a Norvég Nemzeti Operakórus hihetetlen erejű hangjainak találkozásától nagyon izgalmas meglepetéseket várhatunk két erőteljes és monumentális hangforrásból, amint az egymástól teljesen eltérő kifejezésmódok eggyé válnak."

A Satyricon közben azért már dolgozik a régóta esedékes új nagylemezen is. „Nekem nagyon eredeti és organikus hangzásúnak tűnik az anyag", mondta a frontember Sigurd Wongraven, azaz Satyr a Noisecreepnek nemrég. „Ebben a digitális korszakban, amikor a zenét leginkább komputereken keresztül szólaltatják meg, az analóg lüktetés közben elvész valahol. Én azonban továbbra is a hagyományos módszerrel akarok dolgozni, mert semmi sem hasonlítható hozzá: ha így veszünk fel valamit, pont úgy szól, ahogy szólnia kell. Dinamikus és élő a zene, nincs túlkompresszálva, nincsenek összenyomva az egyes szintek. Zeneileg roppant atmoszférikus lemezről beszélünk, ami tele van élettel. Sok meglepetéssel is szolgál majd, de szerintem olyan album lesz, ami akár abban is segítheti a black metal mozgalmat, hogy új utakat találjon magának a jövőbe."

Az egyelőre még cím nélküli album valamikor az év végén kerülhet a boltokba.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.