Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Önálló EP-vel jelentkezik BZ

0314bzÖnálló EP-vel jelentkezik Bátky Zoltán, azaz BZ, akit az After Cryingból, a Wendigóból vagy a Stonehenge-ből ismerhet a magyar progresszív színtér közönsége. A 7414 című anyag hangszeres részeit a Miserium tagjai játszották fel. A megjelenést április 5-én koncert is követi a Bázisban.

Bátky Zoltán, vagy ahogy a legtöbben ismerhetik, BZ már jó ideje jelen van a hazai rockzenében. Az After Crying és az At Night I Fly kötelékében jelenleg is énekel, de frontembere volt többek között a Stonehenge és a Wendigo zenekaroknak, és megannyi projektnek. BZ eddig mindig valamilyen zenekarban tevékenykedett, ezért most elérkezettnek látta az időt arra, hogy szólóban is megmutassa magát. „Hogy miért BZ Project, ha egyszer szólóanyag? Egyszerű: a saját dalok eljátszására felsorakozott mellém a Miserium zenekar teljes tagsága, és bár a dalok továbbra is száz százalékosan tőlem származnak, a fiúk olyan elhivatottsággal és energiával kezdtek bele a közös munkába, hogy itt is kialakult egyfajta egészséges zenekari hangulat", magyarázta a BZ Project megszületésének körülményeit az énekes.

Március közepén elsőként egy EP jelenik meg, amely a 7414 címet viseli, és négy saját dal, illetve két feldolgozás kap helyet, vendégként pedig felbukkan Nagyváradi Nelli, akire többek között az X-Faktor mentorházában és az utóbbi Cherry Bomb koncerteken lehetett rácsodálkozni. A BZ által írt dalok stúdióverzióját a Miserium, illetve immár a BZ Project tagjai (Tari Szabolcs gitáros, Iványi Álmos billentyűs/gitáros, Renge Zsolt basszusgitáros és Tóth Péter dobos) játszották fel. A 7414 ingyenesen meghallgatható lesz, az ismert zeneáruházakban és streaming-szolgáltatóknál (iTunes, Amazon, Deezer, Spotify stb.) is megjelenik, de a koncerteken fizikai formátumban is beszerezhetik az érdeklődők.

A kiadvány megjelenését egy különleges koncert is követi, mégpedig pontosan BZ negyvenedik születésnapján, április 5-én. A budapesti Bázis klubban (1067, Podmaniczky u. 29.) este fél kilenckor kezdődő eseményen BZ kétszer is színpadra lép, hiszen az estét az At Night I Fly nyitja, utána pedig a BZ Project következik, akik az új EP dalai mellett zenei időutazásra is invitálnak majd BZ múltjában. Lesznek Stonehenge és Wendigo dalok, ráadásul egykori zenésztársak vendégeskedése mellett, ezen kívül elhangzik majd az X-Faktorból ismert, metalosított Madonna átdolgozás, és ahogy az EP-n, úgy itt is megjelenik Nagyváradi Nelli az elsőre meglepő közös dal erejéig.

 

Hozzászólások 

 
-1 #3 vendég 2014-03-14 15:56
Szerintem jo lesz es BZnek nagyon nagyon jo hangja van ezért nem került be az X elo műsorába ami nem is baj mert megmaradtt embernek nem úgy mint a többi sznob aki kijött onnan. Sok sikert es hajra! Arkfan a hangja nem egy nagy szám...akkor te nem Hallottad meg élőben... Na szep napot!
Idézet
 
 
-2 #2 arkfan 2014-03-14 10:39
en nem tisztelem. valoszinuleg oka van annak hogy nem jon ossze neki semmi. a hangja sem egy nagy szam, meg itthon is rengeteg sokal jobb enekes van nala. az x faktor is kinos volt ahogy ven fejjel ot mazsaval ott bohockodott.
Idézet
 
 
+4 #1 Atanáz Asztrik 2014-03-14 08:34
Tisztelem BZ-t a kitartásáért és a lelkesedéséért, de tartok tőle, hogy ez a projekt ugyanúgy földbe fog állni egy nagylemez megjelenését követően, mint az összes többi eddigi. Kívánom hogy ne így legyen.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.