Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Olyan zenét játszunk, ami lebontja a nyelvi korlátokat”

November 18-án jelenik meg a De La Tierra második albuma, amelyről Valor Interior címmel most a második dalt is bemutatták. A latin-amerikai metalszupergroup legismertebb tagja Andreas Kisser, a Sepultura gitáros/főnöke.

1106delatierra

delatierra_c2014-ben jelent meg a De La Tierra első nagylemeze, amelyet célirányosan a latin-amerikai piacra készített az Andreas Kisser gitárost (Sepultura), Andres Gimenez énekes/gitárost (A.N.I.M.A.L.), Sr. Flavio basszert (Los Fabulosos Cadillacs) és Alex Gonzalez dobost (Maná) soraiban tudó banda, és nagy sikert is arattak vele Közép- és Dél-Amerikában. A zenekar a régióban a Metallicával és a Slipknottal is koncertezett, és olyan hatalmas fesztiválokon léptek fel, mint a Rock In Rio, a Santiago Gets Louder vagy a Vive Latino. Most, november 18-án az első lemez folytatása is megjelenik, amely simán a II címet kapta, és a már ismert Puro után most a Valor Interior című dalt is bemutatták róla. Az album producere egyébként maga Ross Robinson volt.

„Mióta Maxszel zenéltem, ez az első alkalom, hogy egy másik gitárossal együtt játszom", mondta a projekt hátteréről még a debütalbum megjelenésének idején Kisser. „Jó hosszú idő eltelt azóta, és nem egyszerű egymás mellé helyezni a gitárokat. Ehhez elég jól kell ismerned a másikat, és Andrésszel eddig nem játszottunk még olyan sokat együtt, de ennek ellenére nagyon jól össze tudtuk rakni a hangszerelést, és tényleg zenekarként szólunk. Óriási zenész ő is, és a többiek is. A nyelvre tekintet nélkül, az egész világon játszani szeretnénk. A Rammstein úgy lett sikeres, hogy a saját anyanyelvükön, németül énekelnek, és mégis a világ minden táján hatalmas tömegek kíváncsiak rájuk. Szerintem a De La Tierrának is van esélye erre, mármint hogy olyan zenét játsszunk, ami lebontja a nyelvi korlátokat. Elsősorban spanyolul nyomjuk, de lesznek portugál részek is, ami lehetőség arra, hogy Brazíliát összekössük Latin-Amerika többi országával."

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.