Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Olyan lemezt akarok, ami maximális erővel rúgja tökön a hallgatót”

0227darkangel Egyelőre még mindig nem tudni, mikor tér vissza a színre egy új lemezzel a Dark Angel, de Gene Hoglan szerint íródnak a dalok, és bizony meg fogja érni a várakozást a végeredmény. Idei megjelenésben azonban aligha érdemes reménykedni.

„Én személy szerint nem feltétlenül a Dark Angel akármelyik korszakának hangzását akarom újrateremteni, hanem sokkal inkább az érzést, az energiát, ami ott rejlett a zenénkben”, mondta Hoglan a Metal Waninak. „Azt az energiát, ami ott feszült a csapatban, amikor megírtuk a Darkness Descendset, azt az érzést, ahelyett, hogy úgy kezdjünk bele a munkába: na, most akkor írjunk valamit, ami úgy szól, mint a The Burning Of Sodom vagy a Black Prophecies. Nem önmagunk ismétlése a cél, hanem az, hogy ismét megpróbáljuk megörökíteni azt a szenvedélyt, azt az energiát, ami ott volt bennünk nagyon fiatalon, amikor nem voltak szabályok, és senki sem dumált bele a munkánkba azzal, hogy he, inkább ilyen meg olyan dalokat kellene írnotok. És utóbbi egyébként most is áll. Olyan emberek akadnak, akik a folyamat gyorsítására ösztökélnek bennünket, de a zeneszerzésbe senki sem beszél bele. Én tehát Dark Angel-zenét akarok írni, és biztos vagyok benne, hogy a 2015-ös Dark Angel-zenében más elemek is lesznek majd, mint az 1986-osban. Az agresszió viszont megmarad. Olyan lemezt akarok, ami maximális erővel rúgja tökön a hallgatót. Egy olyan albumot, amivel akkor is elégedett leszel, ha huszonöt éve, az utolsó lemezünk óta vársz rá, azt mondod, megérte a várakozást, és nem fogsz csalódni. Nem valami töketlen visszatérésben gondolkodunk.”

A konkrét megjelenésről egyelőre még Hoglan sem tud semmit. „Nincs ütemterv. Még mindig írjuk a dalokat. Jim Durkin is ír, és muszáj elismernem, amin dolgozik, abból rengeteg ötlet szuper: ez az, Jim, pontosan erről beszélek, ezt szoktam neki mondani. És vannak témák, amiket egy olyan emaillel vezet fel, hogy tudja, nem feltétlenül ezt keressük, de ilyet is írt – és ezek is mindig jók. Jim óriási riffeket kreál, és ezek nagyrésze pontosan olyan, mint amit a Dark Angeltől vár az ember. De hát Jim teremtette meg a Dark Angelt, és mindig is igyekeztem hangsúlyozni, hogy ő volt a kreatív erő, amelyik húzta maga után a csapatot. Még azután is, hogy elment, méghozzá rajtam keresztül, ugyanis nem engedtem, hogy bármi hozzánk nem illőbe is belecsússzunk csak azért, mert elment a csapat alapítója, fő dalszerzője. Szóval így, hogy mindketten itt vagyunk, jóban vagyunk, és remekül tudunk együtt írni, állati elégedett vagyok az eredménnyel. Tényleg egy olyan albumot akarok készíteni, ami kurvára mindenkit maga alá temet!”

A banda jelenlegi felállásában Durkin mellett Eric Meyer a másik gitáros, Ron Rhinehart az énekes és Michael Gonzalez a basszer. Hoglan zsúfolt naptára a Testamenttel, a Death To All-lal és a Dethklokkal persze nem gyorsítja éppen a folyamatokat: a dobos most például a Testamentben sem tud ott lenni az aktuális észak-amerikai bulikon, hiszen Steve DiGiorgio basszerrel együtt a Death To All-lal turnézik Európában. A Testament így Tilen Hidrap basszusgitárossal (Vicious Rumors) és Alex Bent dobossal (Battlecross) zenél a tengerentúlon.

A Dark Angel utolsó stúdiólemeze 1991-ben jelent meg Time Does Not Heal címmel.

 

Hozzászólások 

 
+7 #1 Tom 2015-08-10 14:34
A Darkness Descends egy orbitálisan nagy thrash metal klasszikus, olyasmi, mint amikor a földrengéskor az emberre rászakad a los angelesi autópálya felüljárója
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.