Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Olyan hatást kelt az album, mintha belevágnának egy ceruzát a szemedbe”

Seizure And Desist címmel bemutatta második dalát a Dead Cross. Az agresszív hardcore/punkot toló zenekarban Dave Lombardo a főnök, a frontember pedig Mike Patton.

0505deadcross

Augusztus 4-én, Mike Patton Ipecac kiadójánál jelenik meg a Dead Cross első, a zenekar nevét viselő nagylemeze. A csapat két további tagja a nagyágyúk, azaz Patton és Dave Lombardo dobos mellett Justin Pearson basszusgitáros (The Locust, Retox, Head Wound City) és Michael Crain dobos (Retox, Festival Of Dead Deer). A Dead Cross eredetileg Gabe Serbian énekessel dolgozott, az ő helyére érkezett tavaly Patton, a lemez producere pedig Ross Robinson volt. Érdekesség ugyanakkor, hogy mivel a banda Serbiannel már felvette egyszer a dalokat, Patton éneksávjaihoz Robinsonnak már nem volt köze, Mike simán csak újból felénekelte a számokat a saját elképzelései mentén.

„Dave írt egy üzenetet, hogy csatlakozzak hozzájuk, én meg: mi, hogy én? Hmmm...", mondta belépéséről Mike a Rolling Stone-nak. „Nagyjából fél percet gondolkodtam a dolgon, aztán szarkasztikusan annyit válaszoltam: persze, meg tudom csinálni, de biztos, hogy engem akartok? Dave meg azt felelte, hogy én lennék az áloménekesük. Innentől kezdve már tényleg csak logisztika kérdése volt minden. Úgy döntöttem, hogy otthon, a pincestúdiómban veszem fel a témákat, ami passzol is a zenéhez, hiszen nem szabad, hogy túl polírozott legyen. Maga a lemez pedig számomra amolyan tradicionális hardcore-album. Nagyon lényegretörő, direkt és zsigeri. Itt nem játszom billentyűs hangszereken, nincsenek samplerek vagy nagyzenekari megoldások, csak annyi a lényeg, hogy mindent bele. Bizonyos tekintetben azokra a zenékre emlékeztet, amiken mindannyian felnőttünk annak idején: az Accüsedre, a Deep Woundra vagy a Siege-re, amik brutálisak, kompromisszum-mentesek és csak a lényegre szorítkoztak. Ismét nekiálltam hallgatni ezeket a zenekarokat, mielőtt ez az egész összejött, így ismét ott volt a vérkeringésemben ez a stílus, így végre lehetőségem nyílt felvenni egy albumot, ami olyan hatást kelt, mintha belevágnának egy ceruzát a szemedbe!"

„Maga a lemez mindössze 28 perces, és az ebben a vicces, hogy a Reign In Blood 29 perces volt", tette hozzá mindehhez Dave. „Ebben a lemezben is iszonyatos mennyiségű düh és frusztráció gyűlt össze, és ezt a dobolásomban is hallani. Egy hardcore-lemeznek így kell összeállnia. Ez az egyik legbrutálisabb anyag, amit valaha készítettem."

A már ismert Grave Slave mellett most a Seizure And Desist is meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
+2 #6 LiliMiciPanniSári 2017-06-20 16:36
egy koncert érdekes lenne..a 80-as évek vége felé nagyobbat néztem volna egy ilyen zene hallatán..ma már nem olyan hatalmas pukkanás az ilyesféle muzsik...sok jobbnál jobb csirimp-csörömp noisecore fastcore és hasonló banda van akik ilyesmiben utaznak...de minden tiszteletem a Művészúré Lombardoé és zenés társaiké, hogy sokévesen ilyennel ingerlik magukat és a műértő közönséget...
Idézet
 
 
+1 #5 Dead again 2017-06-20 15:30
Nekem bejön :D
Idézet
 
 
+2 #4 bogar 2017-06-20 07:52
Nekem ez tök rendben van.
Szeretem Patton idegbeteg mekegését! :-)
Idézet
 
 
+1 #3 castlereagh 2017-06-20 07:50
Hát ez kurvára nem jött be.
Inkább hallgassátok a Nails tavalyi albumát (You Will Never Be One of Us), ha dühösek meg idegesek vagytok.
Idézet
 
 
+1 #2 blackmagic 2017-06-20 07:27
Emésztendő...meglátjuk....
Idézet
 
 
+5 #1 notreadam 2017-06-20 06:43
Ezt vártam,Patton állat beteg énekét...nekem izgalmasnak tűnik.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.