Shock!

június 18.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Oly távol, messze van hazám: itt a P.Mobil új felvétele!

A legutóbbi P.Mobil-sorlemez, az És?! hamarosan megjelenő vinylváltozatára készített a csapat egy bónusz felvételt, ami a Honvágy dal címen is ismert Oly távol, messze van hazám című klasszikus tétel „mobilosított” változata.

0611mobil

„1956-ban hétéves voltam, így kis túlzással azt mondhatjuk, hatvanöt éves álmom valósult meg azzal, hogy ezt a dalt lemezre vettük – mondja a különleges dalról és klipról a zenekarvezető Schuster Lóránt. – Az eredetileg Boross Ida által énekelt tétel egy nemzedék himnusza lett, mi pedig anno már a Honfoglalás szvitbe is próbáltuk beilleszteni, Sárvári Vili meg is hangszerelte, de valahogy ott nem találtuk meg a helyét. Most azonban Tarnai Dániel basszusgitárossal ketten újból nekiveselkedtek a hangszerelésnek, és a végeredményt hallva azt gondoltuk, az És?! lemez vinyl változatán tökéletes helyen lesz, egyfajta furcsa párban a Nélküleddel, mert ez a lemez kellően „gezemice”, hogy ne lógjon le róla. A kliphez rengeteg korabeli fotót használtunk, ami kvázi alátámasztja a mondanivalót. Annyira megszerettük a saját verziónkat, hogy a jövő heti koncertjeinken már játszani is fogjuk!”

A felvétel másik érdekessége, hogy itt mutatkozik be stúdiófelvételen először a zenekar jelenlegi felállása, amibe tavaly év elején, negyvenkét év után visszatért Pálmai Zoltán dobos.

 

Hozzászólások 

 
#1 Tulus 2021-06-12 19:04
Mobil rulez \m/
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.