Shock!

május 10.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Old school, de dallamos visszatérést ígér a Biohazard

Végre a stúdióban dolgozik a Biohazard, hogy elkészítsék azt a lemezt, melyen az 1994-es State Of The World Address óta első ízben zenél együtt a csapat klasszikus felállása. A producer Toby Wright, cím és megjelenési dátum még nincs, de az már biztos, hogy Észak-Amerikán kívül a Nuclear Blast adja majd ki az albumot.

„16 év! Egy életnek tűnik az az idő, ami azóta eltelt, hogy így négyen utoljára együtt stúdióztunk", mondta Danny Schuler dobos. „Eddig már több mint egy órányi zenét rögzítettünk, és mindannyian baromi izgatottan várjuk, hogy veletek is megoszthassuk az új dalokat!" Evan Seinfeld basszusgitáros/énekes (a pornóiparban használatos művésznevén Spyder Jonze) szerint a lemez csontzúzó riffeket, sötét dallamokat és kompromisszummentes szövegeket rejt majd úgy, ahogy arra csak a Biohazard képes. Ha hihetünk Evannek, az albumon szép számmal akadnak majd old school részek, a hangulat azonban leginkább a Biohazard két legsikeresebb anyagát, az Urban Discipline-t és a State Of The World Address-t idézi majd. Ennek ellenére a csapat talán soha nem alkalmazott még korábban annyi fogós melódiát, mint most.

A lemezt egyelőre nem keresztelték el, de pár dalcím már kiszivárgott: valószínűleg szerepel majd rajta a Decay, a Screaming For Change és a Vengeance Is Mine. Utóbbit a banda már élőben is tesztelte néhány tavalyi koncerten. A megjelenésről sem tudni még biztosat, de márciusra a Biohazard már lekötött néhány európai bulit, így nem lenne meglepő, ha tavasszal kijönne az album. A zenekartól egyébként producerük, Toby Wright (Slayer, Korn, Mötley Crüe, Stone Sour, Fear Factory és még sok egyéb nagy név korábbi munkatársa) is elájult a munkálatok során. „Ez a világ legjobb hardcore zenekara. Az új album is bizonyítja, hogy ez tény!", lelkendezett a stúdióguru. Reméljük, hogy a nyilatkozatok nem túloznak, mert a négyesfogat újonnani stúdiódebütálása a brit Metal Hammer tavalyi Dimebag előtt tisztelgő válogatásán minden volt, csak meggyőző nem...

A Biohazard a 2005-ös Means To An End album után oszlott fel, de nem bírták sokáig egymás nélkül, már 2008-ban újjáalakultak, méghozzá a klasszikus felállásban, ami Bobby Hambel gitáros távozásával robbant szét 1995-ben, pont a banda karrierjének csúcsán. Seinfeld, Billy Graziadei, Hambel és Schuler a visszatérő turnén Budapesten is fellépett a Dieselben. A Shock! Bobby Hambellel készített akkori interjújáért kattints ide!

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.