Shock!

május 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Old School American Way: thrash visszatérést ígér a Whiplash

Old School American Way címmel jelenik meg valamikor jövő tavasszal vagy legkésőbb nyár elején az amerikai Whiplash új produkciója, amin öt-hat új szerzemény mellett ugyanennyi régi dal újravett változata szerepel majd a zenekar legismertebb lemezeiről, az 1985-ös Power And Painről és az 1987-es Ticket To Mayhemről. Tony Portaro énekes/gitáros szerint a híveknek nincs okuk aggodalomra az album kapcsán.

„Nagyon magabiztos vagyok azt illetően, hogy erre a lemezre úgy tekint majd a világ, mint visszatérésre a Whiplash kezdeti thrashes lényegéhez", magyarázta Portaro a chilei ElCuartelDelMetalnak. „A zenekarnak jelenleg hihetetlenül erős alapjai vannak Dan Foorddal, Anglia egyik legjobb dobosával (a SikTh egykori ütőse – a szerk.), illetve Dank De Longgal, egy kiváló New York-i basszusgitárossal. Ennek köszönhetően a Whiplash keményebben nyomja ma a thrasht, mint valaha!"

A New Jersey-i trió 1984-ben alakult, és ugyan soha nem tudtak betörni a műfaj élvonalába, az említett két album azért sokak kedvencének számított a thrash fénykorában. A bandának szintén komoly extra nyilvánosságot biztosított, amikor az ő dobosuk, Tony Scaglione ült be egy rövid átmeneti időszakra a Slayer dobcucca mögé a Reign In Blood turnéin. A zenekar 1990-ben feloszlott, majd átestek egy rövid és sikertelen újjáalakuláson a '90-es évek második felében. Ezt követően csak 2007-ben éledtek újjá, és azóta itt vannak. Utolsó albumuk, az Unborn Again 2009-ben jelent meg.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.