Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Obituary: „Nem akarjuk újra feltalálni a kereket”

0807obituaryPozitív fogadtatásúnak tűnik az Obituary új nagylemeze, az Inked In Blood, és Donald Tardy dobos bevallása szerint a zenekar is olyan jól érzi magát a bőrében mostanság, mint már régóta nem. A floridai death metal egyik alapbandája hamarosan Budapesten is fellép.

„Az Obituary itt van, elégedettek vagyunk a stílusunkkal és mindazzal, amit leteszünk az asztalra”, mondta Donald Full Metal Jackie-nek. „És szerintem amikor a rajongók megvesznek egy Obituary-albumot, pontosan erre vágynak. Nem akarjuk újra feltalálni a kereket, soha nem is mennénk bele ilyesmibe. Pontosan tisztában vagyunk vele, hogy mi az Obituary lényege: az a középtempós, groove-os vonal, ami mindig is jellemzett minket. Szóval nem is akarunk eltávolodni tőle, így most is hűek akartunk maradni a gyökereinkhez. Szerintem a banda évről évre jobb, egyre jobban kiismerjük saját magunkat, és ez az új lemezre is áll: ez talán még fogósabb és még jobban hallgattatja magát, mert azt az egyszerű, groove-os metalt rejti, amiről mindenki ismer bennünket. Nagyon magunkra találtunk ezzel az albummal.”

A zenekar Kenny Andrews gitáros és Terry Butler basszer csatlakozásával egységesebb, mint az utóbbi években bármikor. „Rendkívül kényelmesen érezzük magunkat a bőrünkben. Amikor dalokat írunk, egyszerű a hozzáállásunk lényege: nem foglalkozunk egyetlen más zenekarral sem a bolygón, nem foglalkozunk a kiadói elvárásokkal, vagy egyáltalán semmivel, ami éppen történik a világon. Simán csak megpróbálunk megírni egy dalt, méghozzá a legsúlyosabbat, amire képesek vagyunk, és mindannyiunknak tetszik, ha ugyanis nekünk bejön a dal, szerintem a rajongóknak is be fog. Terryvel és Kennel pedig még frissítő is volt együtt dolgozni, mert pozitív, professzionális hozzáállású emberek kerültek a zenekarba, akik nemcsak a fülüket, hanem az ötleteiket is lehozták a stúdióba. Így aztán amikor Trevorral összeraktunk egy nótát, ők is javaslatokat tettek a zenére: ide vagy oda még ezt kéne beletenni, netán talán ennek a számnak nem kellene ennyire hosszúnak lennie. Ken szólóstílusa emellett fantasztikus, kicsit ilyen Allen West találkozik James Murphyvel-vonal, ami szerintem hiányzott az Obituaryből az utóbbi pár évben, de Kennel most ez is visszatért a palettánkra. Úgy gondolom, a rajongók is ezt akarják, és tényleg látni fogják, hogy Ken szólói révén is ismét a gyökereinkhez kanyarodtunk vissza. És ez jó érzés.”

Az Inked In Blood megjelenése után 5200 példányban fogyott el egy hét alatt az Egyesült Államokban, ami a 75. helyre bizonyult elegendőnek a Billboard Top 200-on. Mindez abszolútértékben is jelentős előrelépés a legutóbbi Darkest Dayhez képest, amelyből csak 1200 ment el az első héten, és még a Top 200-ba sem került be – a zenekar egyébként ettől függetlenül is most került be elsőként az amerikai listák első száz helyezettje közé.

Az Obituary 2015. január 21-én a Dürerben játszik az Mpire Of Evil és a Dustbolt társaságában, további információk itt. A zenekar huszonöt éves klasszikus debütjéről, a Slowly We Rotról itt írtunk.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 necromedve 2014-12-04 00:12
Ne feledjük, hogy a megvett lemezek mellett a felvételeket is a rajongók finanszírozták.

Az új album pedig tényleg nagyon hallgattatja magát, mint ha hájjal kenegetnének... Lehet rá bólogatni rendesen. :) A klasszikusaikka l nem ér fel, az tuti, de ebben a groove-os death stílusban alázzák ma is a teljes mezőnyt.
Idézet
 
 
+5 #1 Zoli 2014-12-03 21:12
Örülök hogy jól megy a lemez én is meg fogom venni. De azért durva belegondolni, hogy egész amerikában 5200 példányban fogyott, mikor anno a pecsaban 3-4000 ember nézte meg a koncertjüket 90-ben, 92-ben köztük jómagam is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.