Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Novemberben érkezik a Vanden Plas konceptsztorijának második része

November 6-án jelenik meg a Frontiersnél a német Vanden Plas új nagylemeze. A Chronicles Of The Immortals – Netherworld II az egy éve megjelent első konceptalbum sztoriját folytatja, és két dalt is meg lehet hallgatni róla.

1016vp

Tavaly jött ki a Vanden Plas nagyszabású rockoperája, a Chronicles Of The Immortals – Netherworld, amelynek koncepcióját a világhírű íróval, Wolfgang Hohlbeinnel közösen dolgozták ki a német progresszív metalosok. A szerző óriási Vanden Plas-rajongó, akivel először 2012-ben fogtak bele közös projektbe Andy Kuntzék egy Bloodnight című rockopera révén, amely Hohlbein The Chronicle Of The Immortals sorozatán alapult. A darab főszerepét Kuntz játszotta, és a csapat tagjai is részt vettek a tizenkilenc dalból álló előadásokon, amelyek elképesztő sikerrel mentek le. A kettős új album anyaga gyakorlatilag a rockopera lemezformátumú változata a szükséges változtatásokkal, amelyben értelemszerűen minden szereplő Kuntz hangján szólal meg, de a grandiózus kórusmegoldások itt is visszaköszönnek, méghozzá hagyományosan Vanden Plas-ízű zenei környezetben, maga a muzsika pedig színesebb és változatosabb, mint a csapat akármelyik korábbi munkája.

1016vpc„Ez már a nyolcadik stúdiólemezünk, szóval pontosan tisztában vagyunk vele, mi működik a Vanden Plasnál, és mi nem", mondja az anyagról Stephan Lill gitáros. „Minden új albummal igyekszünk új területeket feltérképezni, miközben persze hűségesek maradunk az eredeti stílusunkhoz. Mivel ebben az esetben egy rockoperáról beszélünk, ezúttal epikusabb, nagyzenekaribb a hangszerelés, mint bármikor korábban. A színházi előadások és a nagyzenekarokkal végzett közös munka sokat segített nekünk a dalszerzésben és a hangszerelésben, ettől lett különleges ez az anyag. Egy zenekarnak szüksége van efféle könnyű fejlődésre, de a következő album talán visszafogottabb lesz megint. Majd meglátjuk."

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Vision 11even - In My Universe
02. Vision 12elve - Godmaker's Temptation
03. Vision 13teen - Stone Roses Edge
04. Vision 14teen - Blood Of Eden (All Love Must Die) (The Rite) (This Is The Night)
05. Vision 15teen - Monster
06. Vision 16teen - Diabolica Comedia
07. Vision 17teen - Where Have The Children Gone
08. Vision 18teen - The Last Fight
09. Vision 19teen - Circle Of The Devil

A zenekar télen kezd el koncertezni az albummal, de nem kell túl komoly mozgásra számítani tőlük. Alább két teljes dal is meghallgatható az új műről.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.