Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Novemberben Budapesten lép fel a Thin Lizzy

November 13-án, karrierje során első ízben Budapesten, a PeCsa Music Hallban lép fel minden idők egyik legnagyobb ír rockbandája, a Thin Lizzy. Habár a zenekar motorja és agya, Phil Lynott 1986-ban elhunyt, egykori társai azonban már jó ideje ismét együtt turnéznak örökségével, és ha minden jól alakul, előbb-utóbb akár egy új albumot is megjelentethetnek.

A Thin Lizzy jelenlegi felállásában Scott Gorham gitáros, Brian Downey dobos és Darren Wharton billentyűs képviselik a klasszikus idők felállásait, de segítőik sem éppen akárkik: Ricky Warwick énekes/gitáros a The Almightyben szerzett nevet magának a ’90-es évek első felében, Marco Mendoza basszer a Blue Murdertől a Whitesnake-en át Ted Nugent zenekaráig ezer helyen bizonyította már rátermettségét, Damon Johnson gitárost pedig Alice Cooper mellől vagy a kultikus Brother Cane zenekarból lehet ismerni.

A zenekar különböző összeállításokban 1996 óta aktív kisebb-nagyobb kihagyásokkal, Gorham mellett az első reunion motorja John Sykes gitáros/énekes volt, ő azonban pár éve otthagyta a fedélzetet, hogy saját karrierjére koncentráljon (és azóta sem csinált semmit…). A csapat az utóbbi időben már pedzegeti, hogy akár új lemezt is készíthetnének, bár a 25 éve halott Lynott nélkül ez meglehetősen kockázatos vállalkozásnak tűnik. Élőben azonban nem lehet velük mellélőni így sem, mint ahogy erről tavaly mi is meggyőződhettünk.

A Thin Lizzy első magyarországi fellépésének helyszíne a PeCsa Music Hall lesz november 13-án, a szervező a Concerto. További részletek hamarosan.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 kamikaze 2012-06-22 12:39
Hát ha Sykes még tag volna, egy percig nem gondolkoznék a jegyvásárláson. Így azonban, amikor már hetente (mit hetente, szinte naponta) jelentenek be újabb kihagyhatatlan bulikat, mostmár meggondolandó, hogy ebben a koncertdömpingb en mire megy el az ember. Persze azt is számításba érdemes venni, hogy talán soha többet nem jönnek erre, Gary Moore-ról (RIP) is lemaradtam. Szóval fel van adva a lecke rendesen.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.