Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nightwish: máris elkészültek az énekfelvételek

1009nwJövő tavasszal jelenik meg a Nightwish új lemeze a Nuclear Blastnél. A zenekar elég jól halad a munkálatokkal, Floor Jansen például máris teljesen felénekelte a friss szerzeményeket.

„Egyre inkább közel jutunk e varázslatos lemezfelvétel végéhez”, áll a csapat közleményében, miután Floor Jansen, a Nightwish új énekesnője teljes egészében végzett a dallamok feléneklésével. Ez lesz a banda első lemeze, amelyen már Floor hangját lehet majd hallani, így jelentősége mindenképpen kiemelt. További fontos pont, hogy Jukka Nevalainen helyett a Wintersunból ismert Kai Hahto dobolta fel a dalokat, mivel Jukka súlyos álmatlanságban szenved, amely már a megfelelő minőségű munkavégzésben is meggátolta.

„Ha minden az ütemtervek szerint megy, 2015 január végére a kezünkben tarthatjuk majd a kész nagylemezt”, mondta még a felvételek kezdetekor Tuomas Holopainen billentyűs/zenekarvezető. „Magáról az anyagról még mindig korai lenne részletesebben szólni, de az album ismét bejárja majd a zenekar világának teljes spektrumát, és kihozzuk a legjobbat az újoncainkból, Floor Jansenből és Troy Donockleyből. És végül a felszín alatt úgy alakult, hogy az albumnak végül lesz egy központi témája is, ami végigfut a számokon.”

Tuomas annyit már elhintett korábban, hogy a következő album valószínűleg szimplább, pőrébb megközelítésű lesz majd a legutóbbi Imaginaerumnál. Ezt idén februárban, a Shock!-nak adott interjújában is megerősítette.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#3 theli 2014-10-01 19:27
Nem vagyok Nightwish rajongó, de ez a csajszi tényleg elképesztően jól énekel.
Idézet
 
 
-5 #2 Khold 2014-09-29 12:59
Floornak tényleg jó hangja van, de nekem az előző énekesnővel se volt gondom.
Taraj viszont übergáz volt.
Idézet
 
 
+2 #1 bogar 2014-09-29 06:07
Hát én ezt nagyon várom. Nem igazán szeretem az énekesnős zenekarokat, de Floornak akkora hangja van, hogy élmény hallgatni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.