Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nightwish: felszállt a füst, december 2. a dátum

Végre kiderültek a leglényegesebb adatok az év egyik legjobban várt albumáról: a finn Nightwish új nagylemeze, az Imaginaerum Európában december 2-án kerül a boltokba a Nuclear Blastnél. Ez lesz Tuomasék második albuma Annette Olzon énekesnővel a mikrofonnál.

Egy ideig úgy tűnt, 2012 előtt nem lesz belőle semmi, de végül mégis megjelenik idén a Nightwish új albuma, amely végül Imaginaerum címmel érkezik az eredetileg tervezett Imaginarium helyett. Az album tizenhárom dalt rejt majd, amelyeket egy kivétellel Tuomas Holopainen billentyűs/főnök írt, a maradék a basszer/énekes Marco Hietala nevéhez fűződik. A zenekar új elemeket is ígér az albumon, de váltásra nem kell számítani.

A véglegesített dallista az alábbi:

01. Taikatalvi
02. Storytime
03. Ghost River
04. Slow, Love, Slow
05. I Want My Tears Back
06. Scaretale
07. Arabesque
08. Turn Loose The Mermaids
09. Rest Calm
10. The Crow, The Owl And The Dove
11. Last Ride Of The Day
12. Song Of Myself
13. Imaginaerum

Az első single a Storytime lesz, amely hivatalosan november 11-én lát napvilágot.

A lemezhez egy film is kapcsolódik: utóbbit az a Stobe Harju rendezi, akivel a banda korábban a The Islander videoklipet is forgatta. A fantasy jellegű alkotás az album koncepcióját követi. Senki se számítson ugyanakkor valami megaköltségvetésű szuperprodukcióra, a film ugyanis a DVD-piacra készül: költségvetése 3,7 millió dollár, amiből 575 ezret a finn állam finanszíroz egy program keretében. A film központi figurája egy idős korban járó dalszerző, aki álmában utazást tesz saját régmúltjába, és eközben számos elfeledett emlékét újraéli.

A csapat következő világkörüli turnéja január 21-én kezdődik Kaliforniában, egyetlen nagyszabású észak-amerikai bulival Los Angelesben, a Universal City-beli Gibson Amphitheatre-ben. A több mint hatezer férőhelyes csarnokban a Nightwish eddigi legnagyobb amerikai koncertjét rendezik, ez azonban egyedi akalom lesz: a csapat csak 2012 vége felé tér majd vissza a tengerentúlra.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.