Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nickelback: még magukhoz képest is popos a hangvétel

Nyilvános korunk egyik legsikeresebb rockbandája, a kanadai Nickelback új videoklipje, a When We Stand Together, amely a november 21-én megjelenő Here And Now lemez felvezetője lesz. A dal még Chad Kroegerékhez képest is meglehetősen popos, de a másik rádióknak kiküldött téma, a Bottoms Up szerencsére sokkal húzósabb.

A Roadrunner kiadó történetének legsikeresebb előadója két single-lel nyit a rádióknál: a most klipesített, rendkívül habos When We Stand Together a hagyományos kereskedelmi adókhoz megy ki, a Bottoms Up pedig a rockvonalon mozgó állomásokhoz. A felvezető nótákat november 21-én követi majd a teljes nagylemez, amit ezúttal a csapat tagjai producereltek – ez a 2003-as The Long Road óta először fordult elő.

A legutóbbi Nickelback album, a 2008-as Dark Horse az AC/DC és a Def Leppard legendás producerével, Robert John „Mutt" Lange-gel készült, ami erősen hallatszott is: megritkultak rajta a zenekar poszt-grunge-os ízei, és sokkal inkább elment a hagyományos stadionrock irányába, mint Chad Kroegerék bármelyik korábbi munkája. Ezúttal azonban a srácok mindent maguk intéztek a vancouveri Mountain View stúdióban. „Négy fickó vagyunk, akik imádnak zenélni, méghozzá úgy, ahogy az nekünk is tetszik", mondja a friss albumról a főnök. „Szilárd elképzeléseink voltak, amikor bevonultunk a stúdióba, és meg is valósítottuk ezeket. Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel, és alig várjuk, hogy bemutassuk a rajongóknak!"

A lemez dallistája az alábbi:

01. This Means War
02. Bottoms Up
03. When We Stand Together
04. Midnight Queen
05. Gotta Get Me Some
06. Lullaby
07. Kiss It Goodbye
08. Trying Not To Love You
09. Holding On To Heaven
10. Everything I Wanna Do
11. Don't Ever Let It End

A Nickelback tíz évvel ezelőtt futott be a Silver Side Up lemez How You Remind Me dalának sikere hátán, az album több mint 10 millió példányban kelt el világszerte. A 2003-as The Long Road mérsékeltebben ugyan, de folytatta a jó szériát, később azonban még a 2001-es eredményekre is rá tudtak tenni egy lapáttal a 2005-ös All The Right Reasons révén, amely az egész előző évtized egyik legnagyobb példányszámban elkelt rocklemeze lett: ebből összesen több mint 11 milliót vásároltak meg, és több mint két évet töltött a Billboard 200-as listájának első harminc helyezettje között. Akkori turnéja során több mint 2 millióan nézték meg a bandát. Mára a Dark Horse eladásai is felülütötték az 5 milliót.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 kihaeennem 2011-11-08 09:28
Idézet - robidog84:
Szánalom mi lett ebből a jó kis bandából!


Hallgasd meg a Bottoms Up-ot, az jobb.
Idézet
 
 
+1 #1 robidog84 2011-11-07 17:04
Szánalom mi lett ebből a jó kis bandából!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.