Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nevetséges lett volna, ha Floort vendégként szerepeltetjük az új DVD-n”

1009nwJúniusban dőlt el, hogy véglegesen is Floor Jansen lesz a Nightwish énekesnője – árulta el egy friss interjúban Tuomas Holopainen billentyűs. Ha hihetünk a csapat főnökének, a sztori korántsem volt olyan lefutott meccs az elejétől kezdve, mint azt mindenki gondolta.

„Nyár elejére már teljesen meggyőződtünk arról, hogy Floor a megfelelő választás, és júniusban meg is állapodtunk”, mondta Tuomas a Radio Metalnak. „Őt is Troy Donockleyt is megkérdeztük, hogy szeretnének-e a zenekar tagjaivá válni, és mindketten igent mondtak, utána pedig úgy döntöttünk, hogy akkor jövő évig csendben maradunk, csak hogy lenyugodjanak a kedélyek. Aztán pár héttel ezelőtt elkezdtem összeírni az új DVD stáblistáját, a köszönetlistát és a többit, és eljutottam a zenekar felállásáig. Hogy tegyem bele ebbe Floort és Troyt? Vendégénekesnő: Floor Jansen? Ez nevetségesen hangzott volna! És akkor megvilágosodtam: miért is kellene hallgatnunk erről? Így aztán megbeszéltük, hogy mindent nyilvánosságra hozunk. A DVD számára is jó promóciót jelent, hogy Floor és Troy már hivatalos tag.”

Tuomas azért hozzátette: korántsem tűnt annyira fixnek Floor helye az első pillanattól, mint azt mindenki gondolta. „Az idei év első felében még nyitva álltak az ajtók. Remekül éreztük magunkat a turnén, de Floor helyettesként volt velünk: nem gondoltuk, hogy feltétlenül ő lesz a végleges megoldás. Aztán hétről hétre egyre inkább érett bennünk a gondolat, hogy ez bizony nagyon jó így. Miért is kellene bárki mást keresnünk? Persze ha ő is egyetért… Merthogy azt sem vettük adottnak, hogy Floor a zenekar tagja akar lenni. Június elején kérdeztük meg először a dologról.”

Floor túlterheltség miatti korábbi idegösszeomlása közismert tény, és szóba is került. „Beszéltünk a dologról. Nem akarjuk, hogy abbahagyja a ReVampet, hiszen mindenkinek vannak projektjei. Komolyan megkérdeztük tőle: biztos akarod ezt? Ő pedig száz százalékig biztos volt benne. Szerintem remekül működik majd a dolog. Nagyon jó menedzsmentünk és kiadónk van, szóval nem kell majd semmi olyasmi miatt aggódnia, ami miatt a ReVampnél kellett. Itt sokkal könnyebb lesz neki.”

A Nightwish új DVD-je november végén jelenik meg Showtime, Storytime címmel, rajta a banda idei wackeni fellépésének felvételével, ahol természetesen headlinerként léptek színpadra augusztus 3-án. A 85 ezer néző előtt rögzített, 85 perces koncert mellett a második diszkre egy kétórás dokumentarista anyag kerül a beszédes Please Learn The Setlist In 48 Hours címmel, de az I Want My Tears Back és a Ghost Love Score koncertklipjeit is felpakolták rá.

0916nwcovA dallista az alábbi:

01. Dark Chest Of Wonders
02. Wish I Had An Angel
03. She Is My Sin
04. Ghost River
05. Ever Dream
06. Storytime
07. I Want My Tears Back
08. Nemo
09. Last Of The Wilds
10. Bless The Child
11. Romanticide
12. Amaranth
13. Ghost Love Score
14. Song Of Myself
15. Last Ride Of The Day
16. Outro (Imaginaerum)

A zenekar most pihenőt tart, új lemez reálisan nézve 2015 előtt nem igazán várható tőlük. Tuomas annyit már elhintett egy korábbi interjúban, hogy a Nightwish következő albuma valószínűleg szimplább, pőrébb megközelítésű lesz majd a legutóbbi Imaginaerumnál.

Az új DVD-ről a Storytime felvétele alább megtekinthető.

 

Hozzászólások 

 
#4 ThrashDeb 2013-10-21 09:41
Idézet - ThrashDeb:
Jó kis műsor, de az Amaranthot kihagynám belőle. Vannak sokkal jobb és erősebb dalaik. Egy Wishmaster vagy Kinslayer helyette. Azokban még gitározhatott Emppu is.... :P Remélem az új albumom megint villant valamit, mert az utolsó kettőn, elég minimalista módon játszik.


Az a 2-3 dal benne van, sőt még több is. Ezért írtam.
Idézet
 
 
+1 #3 Sanctus 2013-10-20 17:56
Igen, tök jópofa szám az is, de ha a Kinslayer rovására megy, akkor egy "nem felületes" ember kicsit elhúzza a száját. :) Bár inkább azt mondom, hogy a song of myself helyett kellett volna berakni, és akkor kb. slágerparádé :P
Idézet
 
 
+2 #2 Pitta 2013-10-20 13:33
Ez ilyen tipikus "én akkor sem játszanám a legismertebb slágert" jellegű hozzászólás. Miért olyan nagy baj, ha a zenekarok elnyomják azt a 2-3 dalt, amitől a közönségnek az a része is beindul, aki csak nagyon felületesen ismeri a bandát? Ráadásul szerintem jópofa szám az is.
Idézet
 
 
+1 #1 ThrashDeb 2013-10-20 10:05
Jó kis műsor, de az Amaranthot kihagynám belőle. Vannak sokkal jobb és erősebb dalaik. Egy Wishmaster vagy Kinslayer helyette. Azokban még gitározhatott Emppu is.... :P Remélem az új albumom megint villant valamit, mert az utolsó kettőn, elég minimalista módon játszik.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.