Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nergal: ismét a deszkákon a Fields Of The Nephilimmel

Május 6-án Katowicében visszatért a színpadra Nergal, a Behemoth frontembere, akin tavaly év végén leukémiás megbetegedése miatt hajtottak végre csontvelő-átültetést. A muzsikus nem saját bandájával lépett ismét a világot jelentő deszkákra, hanem a Fields Of The Nephilimmel adott elő közösen egy dalt.

Nergal és minden idők egyik legfontosabb dark rock bandája a Penetration című szerzeményt nyomta el közösen a katowicei koncerten. Ez annak idején a Fields Of The Nephilim frontember, Carl McCoy 1996-os Nefilim albumán, a Zoonon szerepelt, a Behemoth pedig feldolgozta a 2005-ös Slaves Shall Serve EP-n.

„Nem emlékszem, mikor voltam utoljára ennyire ideges”, kommentálta az eseményeket Nergal, polgári nevén Adam Darski. „Először is az egyik legkedvesebb zenekaromhoz kellett felmennem a színpadra, hiszen a Fields Of The Nephilim igazi legenda. Másrészt még mindig nem vagyok száz százalékosan jól, így fogalmam sem volt róla, miként reagál majd a testem a dologra… Nagyjából hatvan százalékon vagyok a régi állapotomhoz képest, de javulok. Akárhogy is, óriási élmény volt előadni a Penetrationt Carl McCoy-jal és társaival. Olyan adrenalinsokk ért, hogy nem is tudom érzékletesen leírni azt az energiarobbanást, amit éreztem. A szám fél perc alatt kiszáradt, és alig tudtam lélegezni, de ez az energia nem hagyott leállni. Egyszerűen elvitt máshová. Amint megláttam a közönséget, amint megéreztem a dupla lábdob lüktetését a talpam alatt, transzba estem. Számolom a napokat, hogy végre visszatérhessek a színpadra a Behemoth-tal… Még öt hónap!”

Nergal április végén jelentette be, hogy zenekara októberben ismét aktivizálódik. A Behemoth egyelőre hat lengyel dátumot kötött le októberre, a kör 8-án indul Poznanban és 21-én zárul Varsóban. „Ötleteltünk a jövőről, és biztosak akarunk lenni benne, hogy a soron következő koncertjeink a legjobbak lesznek”, írta üzenetében a frontember. „Új szintre kell juttatnunk az élő fellépéseket: felfrissítjük a setlistet, előszedünk olyan dalokat is, amiket még sosem játszottunk... Sok melónk lesz vele, de készen állunk!"

A csapat csak bemelegítésnek szánja a lengyel koncerteket, utána Ázsiában és Ausztráliában szeretnének játszani. Ha Darski állapota lehetővé teszi, 2012-re egy teljes és alapos Európa-turnét is terveznek, utána pedig Észak-Amerikába is átruccannának.

Nergalt január közepén engedték haza a kórházból, ahol négy hetet töltött, és csontvelő-átültetésen esett át. A muzsikusnál tavaly nyáron diagnosztizáltak leukémiát az orvosok, ő pedig szerencsére a lehető legkorábbi időpontban megkezdte a szükséges kezeléseket. „Jól vagyok, javulok", mondta a műtét után adott első interjújában márciusban. „Nem olyan, mintha teljesen egészséges lennék, de új csontvelőm van, és a transzplantáció teljesen rendben zajlott le. A szervezetem befogadta az új csontvelőt, egyik szervem sem hadakozik ellene, pedig az ilyesmi elég gyakori a hasonló esetekben.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.