Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem tudom, Ed érezte-e magát valaha is igazán jól"

Folytatódik a sokezer felvonásos Van Halen szappanopera. Egy friss interjúban David Lee Roth is elismerte, hogy az egy hét múlva megjelenő új albumon, az A Different Kind Of Truth-on rejlő zene annyira mégsem új. Sammy Hagar ismét rúgott egyet régi társain, Michael Anthony pedig nem kíván pereskedni a régi dalok újrafelhasználása miatt – de legalább Eddie Van Halen józan...

Mióta csak ismertek az új Van Halen album, a február 7-én kiadandó A Different Kind Of Truth részletei, éles vita megy a rajongótáborban az anyagon található dalok kapcsán. Az első single Tattoo a korai Down In Flames dal átdolgozása, és további legalább két dal, a She's The Woman és a Bullethead is a '70-es években született. A banda rajongói a nemrég előzetes formában felbukkant Blood And Fire eredetijét is gyorsan felismerték: ennek alapjai az 1984-es, kizárólag a videópiacon megjelent The Wild Life filmből származtak, amelynek Eddie jegyezte a zenéjét.

„Játszottak most New Yorkban egy klubbulit, ahol előkerült a She's The Woman című dal", mondta a Planet Rock netes rádiónak a téma kapcsán Michael Anthony ex-basszusgitáros. „Ezt a dalt még azelőtt írták, hogy én csatlakoztam volna a zenekarhoz..." A basszusgitáros ugyanakkor nem kíván pereskedni a jogdíjakért, holott a közös korszakban a Van Halen mindenkori négy tagja egyenlő arányban osztozkodott a befolyó összegeken. „Semmit nem akarok tenni, hagyom, hogy minden menjen a maga útján. És igazából jól fog esni hallani néhányat azon régi nóták közül, amiket már állati régóta nem játszottam..." Jóval kevésbé pozitív Sammy Hagar hozzáállása, aki múltkori nyilatkozata után ismét rúgott egyet Eddie-éken a Radio Metalnak adott interjújában. „Őszintén szólva utoljára 2004-ben voltam tartósan a srácok közelében, amikor újjáalakultunk, és a dolog felért egy katasztrófával. Eddie pocsék állapotban volt... Fogalmam sincs, mit gondoltak. Ha egy kicsit is gondolkodnának, Mikeyt biztosan beveszik basszernek, de alighanem szándékos, hogy így alakult a helyzet. Aligha volt választásuk – ellenkező esetben új dalokat írtak volna, mint egy igazi zenekar. De úgy látom, jelenleg nulla inspiráció és nulla kreativitás van arrafelé..."

Egy friss interjúban maga David Lee Roth énekes is elismerte, hogy az új Van Halen lemez jelentős része nem most íródott. „Ezek olyan anyagok, amiket Eddie-vel írtunk 1975-ben, 1976-ban, 1977-ben", magyarázta a frontember a Los Angeles Timesnak. „A mi súlycsoportunkban játszó srácok valószínűleg játékosan felidézik majd a régi időket ezek hallatán, de megtartják a biztos, érett távolságot..."

Dave-et megkérdezték Eddie Van Halen egészségi állapotáról is, a gitárosra ugyanis az utóbbi egy évtizedben igencsak rájárt a rúd: folyamatos rehab-kúrákra járt alkoholproblémái miatt, súlyos csípőműtéten esett át, és nyelvének egyharmadát eltávolították egy daganatos megbetegedés miatt. „Eddie jól van. Teljesen képben van, józan, és játszik. De ami azt illeti, nem tudom, Ed érezte-e magát valaha is igazán jól... A dühöngés és a nagyszerű meló között csupán vékony nála a választóvonal. Soha nem élvezte igazán a népszerűségét vagy a sikert, aminek része lehet abban, hogy így alakultak a dolgai."

Ami a banda belső viszonyait illeti, Roth szerencsére nem kezdte el megszépíteni a helyzetet. „Mindannyian megvádoltuk már egymást árulással, lopással, hazugsággal és hűtlenséggel, és bizony minden igaz is volt ebből. Mind bűnösök voltunk. Elég beletúrni a múltba, és mindenkit elborítanak majd ezek a dolgok..."

 

Hozzászólások 

 
#5 Kazai István 2013-10-12 18:36
Szerintem kiváló lemez a Different Kind of Truth, de az is kétségtelen, hogy azon kreatív energiák, amiket Sammy Hagar produkált mindig is, azok jól jönnének az együttesnek. Gondoljunk csak a Humans Being-re, amit akkor hoztak tető alá, amikor már javában fasírtban voltak:

https://www.youtube.com/watch?v=b9e5fT8migI
Idézet
 
 
+2 #4 Palinkas Vince 2012-02-01 12:41
Idézet - Attila:
Nem nagyon értem Sammy mit veri magát folyton mostanában . . . Eddiék nem piszkálják, de ő mindig szekálja őket . . . holott a Chickenfoot sem volt egy akkora nagy durranás . . .


Megkérdezik, válaszol, aztán jól kiszínezik a választ.

De ennek a hírnek az utolsó bekezdésében ott van a lényeg :) Ezt az őszinteséget nem tudja űberelni Sammy.
Idézet
 
 
+3 #3 qtomi 2012-02-01 10:22
A Chickenfoot.-ban barátok zenélnek örömből és ez látszik hallatszik, nagyon is. Zeneileg sokkal jobb mint egy mostani Van Halen. A Hagar korszakos Van Halen mindig is más kategória lesz és sohasem érnek majd a nyomába sem, hacsak újra nem fognak majd együtt játszani egyszer
Idézet
 
 
#2 Attila 2012-02-01 01:52
Nem nagyon értem Sammy mit veri magát folyton mostanában . . . Eddiék nem piszkálják, de ő mindig szekálja őket . . . holott a Chickenfoot sem volt egy akkora nagy durranás . . .
Idézet
 
 
+2 #1 Venomádi 2012-01-31 12:08
Csak a formalitás kedvéért, Hagar sem csippentett le az arcából jottányit sem az elmúlt két évtizedben. Ami meg az albumot érinti, innentől felfogás kérdése. Nevezheted szarnak, mert nem bírtak új cuccokat írni, vagy nevezheted hamisítatlan Van Halen-nek amik az aranykorban íródtak. Valahol mind kettő igaz, de szerintem utóbbi javára dölne a mérleg, ha már esszenciáról van szó.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.